Viinilehti Wine Awards

Vuoden rosee 2018 maistuu kesältä!

24.05.2018 Juha Berglund + Antti Rinta-Huumo + Kuva Sami Repo

Portugalilaisessa voittajassa tuoksuvat ja maistuvat kirsikat, herukat, vadelmat, sitruuna ja yrtit. Viehkeä viini on kosiskelevan herkullinen. Kurkkaa voittaja!

Valitsimme Vuoden roseeviinin nyt neljännen kerran. Portugalilaisessa voittajassa tuoksuvat ja maistuvat kirsikat, herukat, vadelmat, sitruuna ja yrtit. Viehkeä viini on kosiskelevan herkullinen.

Viini-lehden Vuoden roseeviini on alle kymmenen euron pinkki portugalilainen Escapada Vinho Verde Rosé 2017. Sen raikkaan marjaiset ja viehkeän makean mausteiset aromit ovat lähes kosiskelevan herkullisia.


Escapada Vinho Verde Rosé 2017

408387, Alkon tuotesivu
Roseeviini / DOC Vinho Verde / Portugali
Casa de Vila Verde
Espadeiro, Touriga Nacional, Vinhao
8,99 € (0,75 l)
Kevyempi lasipullo
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

 

Raadin kommentti: Neljä tähteä ja yhdeksän euroa! Voittaja on Alkon kesän sesonkituote. Sesonkiroseet ilmestyvät viinihyllyihin kesän korvilla ja katoavat, kun erä on myyty loppuun. Ympäri vuoden tarjolla olevien roseeviinien joukko on selkeästi pienempi. Loppumisenkaan uhalla roseeviinejä ei kuitenkaan kannata hamstrata. Roseisiin pätee nimittäin yleisohje: ne ovat parhaimmillaan ja raikkaimmillaan mahdollisimman nuorina. Niitä ei varastoitaviksi kannata hankkia.


Tule mukaan juhlimaan!

Vuoden roseeviini palkitaan 14.11.2018 Viini Wine Awards -gaalassa Helsingissä. Tule maistamaan ja juhlistamaan Viini-lehden valintoja Vuoden viineiksi kanssamme.

Liput tulevat myyntiin syyskuussa. viiniwineawards.fi


Näin valinta tehtiin

Viini-lehden Vuoden viini -valinnat ovat puolueettomia ja Suomen ainoa maksuton viinikilpailu, jossa ehdokkaita ja myös mahdollisia voittajia ovat kaikki Alkon vakiovalikoiman tuotteet. Viiniasiantuntijamme Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund maistavat vuosittain kaikki Alkon vakiovalikoiman tuotteet ja valitsevat arvioidensa pohjalta parhaat tuotteet kunkin palkittavan viinikategorian finaaliin. Voittajaviinit julkaistaan Viini-lehdessä ja palkitaan Viini Wine Awards -gaalassa marraskuussa.

Kaikki viiniarviot on luettavissa Viinistä viinin -vuosikirjasta, viinilehti.fi -sivuilta, Viinistä viiniin -applikaatiosta. Uutuusviinien arviot löytyvät aina tuoreimmassa Viini-lehdestä.

Vuoden roseeviini valintaa varten Antti ja Juha maistoivat huhtikuun loppuun mennessä Alkoon saapuneet uutuusroseet ja parhaat pisteet aikaisemmissa maisteluissa saaneet jo pidempään valikoimassa olleet roseeviinit. Näiden joukosta valittiin Viini-lehden Vuoden roseeviini 2018.

Roseet maistettiin sokkona ja voittaja paljastettiin arvioijille vasta valinnan jälkeen.

Vastaavia artikkeleita

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä

Kesäiset makuparit: 3 x juusto ja roseeviini

23.05.2019 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Kesän 2019 paras roseeviini on tässä!

15.05.2019 Kuva Laura Riihelä