viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viinilehden Vuoden viinit

Vuoden rosee 2018 maistuu kesältä!

24.05.2018 Juha Berglund + Antti Rinta-Huumo + Kuva Sami Repo

Portugalilaisessa voittajassa tuoksuvat ja maistuvat kirsikat, herukat, vadelmat, sitruuna ja yrtit. Viehkeä viini on kosiskelevan herkullinen. Kurkkaa voittaja!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Valitsimme Vuoden roseeviinin nyt neljännen kerran. Portugalilaisessa voittajassa tuoksuvat ja maistuvat kirsikat, herukat, vadelmat, sitruuna ja yrtit. Viehkeä viini on kosiskelevan herkullinen.

Viini-lehden Vuoden roseeviini on alle kymmenen euron pinkki portugalilainen Escapada Vinho Verde Rosé 2017. Sen raikkaan marjaiset ja viehkeän makean mausteiset aromit ovat lähes kosiskelevan herkullisia.


Escapada Vinho Verde Rosé 2017

Alkon tuotenro 1:

Roseeviini Portugali
9,48 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

 

Raadin kommentti: Neljä tähteä ja yhdeksän euroa! Voittaja on Alkon kesän sesonkituote. Sesonkiroseet ilmestyvät viinihyllyihin kesän korvilla ja katoavat, kun erä on myyty loppuun. Ympäri vuoden tarjolla olevien roseeviinien joukko on selkeästi pienempi. Loppumisenkaan uhalla roseeviinejä ei kuitenkaan kannata hamstrata. Roseisiin pätee nimittäin yleisohje: ne ovat parhaimmillaan ja raikkaimmillaan mahdollisimman nuorina. Niitä ei varastoitaviksi kannata hankkia.


Tule mukaan juhlimaan!

Vuoden roseeviini palkitaan 14.11.2018 Viini Wine Awards -gaalassa Helsingissä. Tule maistamaan ja juhlistamaan Viini-lehden valintoja Vuoden viineiksi kanssamme.

Liput tulevat myyntiin syyskuussa. viiniwineawards.fi


Näin valinta tehtiin

Viini-lehden Vuoden viini -valinnat ovat puolueettomia ja Suomen ainoa maksuton viinikilpailu, jossa ehdokkaita ja myös mahdollisia voittajia ovat kaikki Alkon vakiovalikoiman tuotteet. Viiniasiantuntijamme Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund maistavat vuosittain kaikki Alkon vakiovalikoiman tuotteet ja valitsevat arvioidensa pohjalta parhaat tuotteet kunkin palkittavan viinikategorian finaaliin. Voittajaviinit julkaistaan Viini-lehdessä ja palkitaan Viini Wine Awards -gaalassa marraskuussa.

Kaikki viiniarviot on luettavissa Viinistä viinin -vuosikirjasta, viinilehti.fi -sivuilta, Viinistä viiniin -applikaatiosta. Uutuusviinien arviot löytyvät aina tuoreimmassa Viini-lehdestä.

Vuoden roseeviini valintaa varten Antti ja Juha maistoivat huhtikuun loppuun mennessä Alkoon saapuneet uutuusroseet ja parhaat pisteet aikaisemmissa maisteluissa saaneet jo pidempään valikoimassa olleet roseeviinit. Näiden joukosta valittiin Viini-lehden Vuoden roseeviini 2018.

Roseet maistettiin sokkona ja voittaja paljastettiin arvioijille vasta valinnan jälkeen.

Lue lisää

Viinilehden Vuoden viinit – vuoden 2023 parhaat pullot!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen

Valkoinen grillikesä: pruuvissa portugalin valkoviinit

13.06.2023 Christina Suominen

Kevään vehreimmät viinit – tutustu trendikkääseen vinho verdeen

09.05.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä