Uudet viinit ruokakaupoissa

Yleinen

Espanjalaiselle viinivalmistaja Torresilla ei kauaa nokka tuhissut, kun se jo pullotti ja toi maaliskuun lopussa Suomen ruokakauppamarkkinoille kehitetyt matala-alkoholiset 5,5 % viininsä.

Muut viininvalmistajat seuraavat perässä, ainakin mansikkainen Fresita-kuohuviini löytyy jo tulevana kesänä ruokakaupan hyllystä vähäalkoholisempana versiona. Tässä arviomme uusista tulokkaista!

 

Sangre de Toro 5,5 % White

Kukkainen, makean mausteinen ja kuivattuja hedelmiä muistuttava tuoksu on viinillinen ja puhdas. Puolimakea maku on raikas ja puhdaspiirteinen. Viini on kevyt ja eloisa, nostaen veden kielelle. Siitä voi erottaa persikan kiveä ja punaisia omenoita muistuttavia piirteitä.

Viini kuuluu genreen ”puolikuivat ja puolimakeat valkoviinit”. Viini on yllättävän hyvä. Jäännössokeri tuo selvästi lisäpainoa kokonaisuuteen.

Seurusteluviini, kesäinen aperitiivi sekä kevyet kala- ja kasvisruoat.

✪✪ Hinta-laatu 1. Hinta: 8–9 €.

 

Sangre de Toro 5,5 % Red  

Hento tuoksu on maanläheinen ja kypsän marjainen. Siitä voi erottaa mm. kirsikoiden ja punaherukoiden aromeja. Viini on erittäin kevyt ja mehumainen. Suutuntuma on melko pehmeä. Aromeiltaan maku seuraa marjaista tuoksua. Hedelmähapot tuovat tarvittavaa pirteyttä ja kokonaisuus jättää hillomaisen, hieman karhean jälkivaikutelman.

Kuuluu genreen ”Kevyen marjaiset punaviinit”. Punaviini muistuttaa vähemmän ”oikeaa” viiniä kuin valkoviini. Punaviiniin onkin vaikea tuoda voimaa ja viinillisyyttä ilman riittävää alkoholipitoisuutta.

Seurustelukäyttöön sekä piknikille.

✪ Hinta-laatu 0. Hinta: 8–9 €.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä