viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Uudet viinit ruokakaupoissa

07.05.2018 Juha Berglund ja Elisa Johansson

Ensimmäiset matala-alkoholiset viinit ovat Suomen ruokakaupoissa. Mutta miltä ne maistuvat asiantuntijan mielestä? Lue viiniarviot!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Espanjalaiselle viinivalmistaja Torresilla ei kauaa nokka tuhissut, kun se jo pullotti ja toi maaliskuun lopussa Suomen ruokakauppamarkkinoille kehitetyt matala-alkoholiset 5,5 % viininsä.

Muut viininvalmistajat seuraavat perässä, ainakin mansikkainen Fresita-kuohuviini löytyy jo tulevana kesänä ruokakaupan hyllystä vähäalkoholisempana versiona. Tässä arviomme uusista tulokkaista!

 

Sangre de Toro 5,5 % White

Kukkainen, makean mausteinen ja kuivattuja hedelmiä muistuttava tuoksu on viinillinen ja puhdas. Puolimakea maku on raikas ja puhdaspiirteinen. Viini on kevyt ja eloisa, nostaen veden kielelle. Siitä voi erottaa persikan kiveä ja punaisia omenoita muistuttavia piirteitä.

Viini kuuluu genreen ”puolikuivat ja puolimakeat valkoviinit”. Viini on yllättävän hyvä. Jäännössokeri tuo selvästi lisäpainoa kokonaisuuteen.

Seurusteluviini, kesäinen aperitiivi sekä kevyet kala- ja kasvisruoat.

✪✪ Hinta-laatu 1. Hinta: 8–9 €.

 

Sangre de Toro 5,5 % Red  

Hento tuoksu on maanläheinen ja kypsän marjainen. Siitä voi erottaa mm. kirsikoiden ja punaherukoiden aromeja. Viini on erittäin kevyt ja mehumainen. Suutuntuma on melko pehmeä. Aromeiltaan maku seuraa marjaista tuoksua. Hedelmähapot tuovat tarvittavaa pirteyttä ja kokonaisuus jättää hillomaisen, hieman karhean jälkivaikutelman.

Kuuluu genreen ”Kevyen marjaiset punaviinit”. Punaviini muistuttaa vähemmän ”oikeaa” viiniä kuin valkoviini. Punaviiniin onkin vaikea tuoda voimaa ja viinillisyyttä ilman riittävää alkoholipitoisuutta.

Seurustelukäyttöön sekä piknikille.

✪ Hinta-laatu 0. Hinta: 8–9 €.

 

Lue lisää

Vau-elämyksiä etsimässä – miten ravintoloiden juomasuositukset syntyvät?

14.02.2024 Venla Rossi + kuvitus Tuomas Kärkkäinen

TOP 5 parsaviinit – nappaa ostoskoriin nämä!

11.04.2023 Antti Rinta-Huumo + Kuva Shutterstock

Viinihörhön matkassa – millaista on työ viinien parissa?

01.11.2022 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä