Parhaat tuliaiset Virosta

Matka

Tallinnaan matkaavan kannattaa varata laukusta tilaa ruoka- ja juomatuliaisille. Tässä tuliaisvinkkimme, jotka saavat veden kielelle.

Maatilajuustoa
Ruokamatkailijan tuliaiskassista löytyy aina paikallista juustoa. Talinnasta kannattaa napata mukaan Eskon maatilan suloisia Saku-pallojuustoja. Esko on vanha 1800-luvulla perustettu tila noin 15 kilometrin päässä Tallinnasta. Maatilan 200 lehmän maidosta tehdään paikan päällä juustojen lisäksi jäätelöitä, jogurttia ja rahkoja. Puolenkilon pallojuustoja on kolmea makua, perinteinen, savujuusto ja kuminalla maustettu versio. Esko käsityöjuustoja myyvät Tallinnassa useimmat suuret ruokakaupat, esimerkiksi Kaubamaja ja Solaris Toidupood.

Eskotalu.ee


Jälkiruokaa
Tuliaiskassiin ja vatsaan kannattaa jättää aina tilaa jälkiruoalle. Pieneen lasipurkkiin pakattu Joel Ostrat creme brúlee palkittiin viime vuonna Viron parhaimpana jälkiruokana. Herkullisen kermaista ja vaniljaista herkkua on saatavilla myös Vana Tallinn -liköörillä maustettuna sekä suklaan ja piparmintun makuisena. Täydellinen jälkiruoka myös illallisvieraille, kun tarjoilet brúleen kauniista astioista marjojen kera. Creme brúlee -jälkiruokia myydään muun muassa Prisma- ja Rimi-ketjujen ruokakaupoissa.

Joelostrat.ee


Käsintehtyä suklaata
Viimeistään nyt on aika hylätä mielikuva mauttomasta neuvostosuklaasta. Virolainen Chocolala on vuonna 2013 perustettu perheyritys, joka on kahminut palkintoja kansainvälisissä suklaakilpailuissa ja tullut valituksi maailman neljänneksi parhaaksi suklaakaupaksi amerikkalaisella Fodor´s-matkasivustolla. Yksiön keittiöstä alkanut käsityösuklaan valmistus on saanut arvoisensa puitteet Tallinnan vanhasta kaupungista, jossa tuotteet valmistetaan paikan päällä. Chocolalan suklaat ovat aidoista raaka-aineista käsintehtyjä, mahdollisimman luonnonmukaisia. Makuja ammennetaan Viron luonnosta. Kokeile esimerkiksi jäkäläsuklaata, marjasuklaita ja koivunmahlakaramellia.

Chocolala.ee


Luomusiideriä
Unohda kaljalaatikot ja pakkaa tuliaiskärryysi ensi kerralla virolaista käsityösiideriä. Karmo ja Veranika Haasin vuonna 2014 perustama Siidritalu siideri- ja viinitila sijaitsee Soomaan kansallispuiston kupeessa Länsi-Virossa. Tilan omenapuita viljellään luonnonmukaisesti ja lajikkeet soveltuvat erityisesti siiderin valmistukseen. Siiderit valmistetaan samppanjan valmistuksesta tutuin menetelmin (mèthode traditionnelle). Inspiraatio käsityöläissiiderien etiketteihin on ammennettu luonnonpuiston nähtävyyksistä ja kansantarinoista. Ehdottomasti maistamisen arvoisia laatusiidereitä viinien ystäville. Tori Siidritalun siidereitä voi ostaa esimerkiksi Tallinnan Kaubamajasta, Stockmannilta ja SIP Craft Brewery -kaupasta. Maisteltavissa myös muutamassa tamperelaisravintolassa.

Siidritalu.ee

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä