Kuohuva engelsmanni: Charles Outhwaite

Kuohuviini

Liikemies Charles Outhwaite halusi lähteä purjehtimaan, mutta päätyikin viininviljelijäksi. Nyt hän tuottaa Etelä-Englannissa huippuluokan kuohuviinejä.

Intohimoinen viinimies, Ambriel Sparkling Winesin toinen perustajista Charles Outhwaite kertoo, kuinka he vaimonsa Wendyn kanssa päätyivät viinintekijöiksi.
”Alkujaan minä halusin lähteä purjehtimaan ja vaimoni perustaa viinitilan. Perustimme viinitilan – välillä minut päästetään purjehtimaankin.”

Viinin viljelyä ja valmistusta Outhwaiten pariskunta on opiskellut Plumpton Collegessa Englannissa sekä työtään tekemällä. He viljelevät Chardonnayta, Pinot Noiria ja Pinot Meunieria. Ambriel Sparkling Winen portfoliossa on neljä kuohuviiniä. Kaikki viinit valmistetaan samppanjan valmistuksesta tutulla perinteisellä menetelmällä (traditional method).
“West Sussexin ilmasto-olosuhteet sekä maaperämme ovat myös melko samankaltaiset kuin Champagnessa Ranskassa”, Charles avaa.
Englannin viinintuotanto kehittyy vauhdilla. Ilmasto on avaintekijä: viileässä rypäleiden hapokkuus ja raikkaus säilyvät ja pitkän kasvukauden ansiosta rypäleisiin kehittyy laaja aromikirjo.
“Mielestämme englantilaiset kuohuvat erottuvat muista perinteisellä menetelmällä valmistetuista kuohuviineistä edukseen reippaan hapokkuuden ja raikkauden sekä runsaan hedelmäisyyden ja ´ ikääntymispotentiaalinsa ansiosta”, Charles selittää.

Englantilaisten kuohuviinien läpilyöntiä on viinipiireissä povattu ja odotettu pitkään. Olisiko myyntiluvut ja tuotanto vihdoin lähdössä nousuun?
“Ainakin juuri nyt tehdään valtavasti istutuksia. Myös samppanjan tuottajien kiinnostus on herännyt ja esimerkiksi Taittinger on ostanut maata Kentin alueelta”, herra kertoo.
Tiedusteltaessa Ambrielin jatkumoa, Charles kertoo perheestään.
“Meillä on neljä lasta, joista kaikki osallistuvat tilan töihin. Toivon, että yksi tai kaksi lapsistamme innostuu jatkamaan tilaamme”.
Ambriel Sparkling Winesin kuohuvia ei vielä saa Suomesta, mutta neuvotteluja maahantuojan löytämiseksi on käyty. Jäämme innolla odottamaan!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä