Viinilehti Wine Awards

Parhaista parhaimmat – tässä ovat Vuoden 2018 samppanja ja kuohuviini

26.04.2018 Juha Berglund + Antti Rinta-Huumo + Kuva Sami Piskonen

Kuohuviinien voitto meni ranskalaiselle crémantille, samppanjoista parhaaksi valittiin jo toistamiseen sama tyylikkään harmoninen samppanja. Katso voittajat!

Valitsimme Vuoden samppanjan ja Vuoden kuohuviinin nyt kolmannen kerran. Kuohuviinien ykköspaikan nappasi ranskalainen crémant ja samppanjoista parhaaksi valittiin jo toisen kerran sama tyylikkään harmoninen samppanja.

Vuoden samppanja Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut on tyylikäs ja harmoninen kokonaisuus. Vuoden kuohuviini on suutuntumaltaan erittäin pehmeä Engel Crémant d’Alsace Chardonnay Brut 2014.


Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut

Alkon tuotenro: 564737

Samppanja Ranska
56,20 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Raadin kommentti: Valinta osui tänä vuonna jo toisen kerran samaan samppanjaan, jonka valitsimme Vuoden kuohuviiniksi myös vuonna 2016. Vaikka samppanjavalikoima laajenee Alkossa, alle 70 euron hintaisia huippusamppanjoita ei vakiovalikoimaan juurikaan ole tullut lisää. Tänä vuonna kolmen parhaan samppanjan joukkoon ylsivät myös tyylikkäästi kehittyneet Nicolas Feuillatte Millésimé Blanc de Blancs Brut 2006 ja Besserat de Bellefon Cuvée des Moines Millésime Champagne Brut 2006. Erittäin herkullisia molemmat.


Engel Crémant d’Alsace Chardonnay Brut 2014

Alkon tuotenro: 580417

Kuohuviini Ranska
17,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Raadin kommentti: Vuoden kuohuviinivalinnassa oli loppusuoralla kolme hyvin tasaväkistä kuohuviiniä. Tyylikkään ranskalaisvoittajan rinnalla maaliviivalla kamppailivat herkullisen hedelmäinen saksalainen Spürnasen Riesling Brut 2015 ja ryhdikkään raikas Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut Etelä-Afrikasta. Cremantin valitsimme voittajaksi, koska se oli kaikkein tyylikkäin, harmonisin ja elegantein. Hieno viini.


Tule mukaan juhlimaan!

Vuoden samppanja ja -kuohuviini palkitaan 14.11.2018 Viini Wine Awards -gaalassa Helsingissä. Tule maistamaan ja juhlistamaan Viini-lehden valintoja Vuoden viineiksi kanssamme.

Liput tulevat myyntiin syyskuussa. viiniwineawards.fi


Näin valinta tehtiin

Viini-lehden Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund maistoivat Vuoden samppanja valintaa tehdessä kaikki Alkon vakiovalikoiman samppanjat, jotka maksoivat korkeintaan noin 70 euroa ja jotka he olivat aikaisemmin arvioineet viiden tähden viineiksi.

Vuoden kuohuviini valikoitui 13 kuohuviinin joukosta, jotka Rinta-Huumo ja Berglund ovat Viinistä Viiniin -kirjassaan ja lehden uutuusarvioissa arvioineet parhaimmiksi. Viinit löytyvät Alkon vakiovalikoimasta, eivätkä ole niin kutsuttuja kertaostoja. Maistelut tehtiin sokkona ja päätökset tehtiin ennen viinien paljastamista.

Lisää laadukkaita kuohuviinejä Kuohuviini-lehdessä (ilm. 26.4).

Vastaavia artikkeleita

Chardonnay on jälleen trendikäs – Näin valitset sille täydellisen makuparin!

02.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Langres-juusto ja 2 x viinisuositus

25.03.2021 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Tuplamäärä nautintoa! Magnum-kuohuviinit top 5

24.03.2021 Antti Rinta-Huumo + Kuva Shutterstock