Parhaista parhaimmat – tässä ovat Vuoden samppanja ja kuohuviini

Viini Wine Awards

Valitsimme Vuoden samppanjan ja Vuoden kuohuviinin nyt kolmannen kerran. Kuohuviinien ykköspaikan nappasi ranskalainen crémant ja samppanjoista parhaaksi valittiin jo toisen kerran sama tyylikkään harmoninen samppanja.

Vuoden samppanja Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut on tyylikäs ja harmoninen kokonaisuus. Vuoden kuohuviini on suutuntumaltaan erittäin pehmeä Engel Crémant d’Alsace Chardonnay Brut 2014.


Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut

564737, Alkon tuotesivu
Samppanja / AC Champagne / Ranska
Charles Heidsieck
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
55,20 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

 

Raadin kommentti: Valinta osui tänä vuonna jo toisen kerran samaan samppanjaan, jonka valitsimme Vuoden kuohuviiniksi myös vuonna 2016. Vaikka samppanjavalikoima laajenee Alkossa, alle 70 euron hintaisia huippusamppanjoita ei vakiovalikoimaan juurikaan ole tullut lisää. Tänä vuonna kolmen parhaan samppanjan joukkoon ylsivät myös tyylikkäästi kehittyneet Nicolas Feuillatte Millésimé Blanc de Blancs Brut 2006 ja Besserat de Bellefon Cuvée des Moines Millésime Champagne Brut 2006. Erittäin herkullisia molemmat.


Engel Crémant d’Alsace Chardonnay Brut 2014

Poistunut valikoimasta
Kuohuviini / AC Crémant d'Alsace / Ranska
Fernand Engel
Chardonnay
17,98 € (0,75 l)
Luomu
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

 

Raadin kommentti: Vuoden kuohuviinivalinnassa oli loppusuoralla kolme hyvin tasaväkistä kuohuviiniä. Tyylikkään ranskalaisvoittajan rinnalla maaliviivalla kamppailivat herkullisen hedelmäinen saksalainen Spürnasen Riesling Brut 2015 ja ryhdikkään raikas Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut Etelä-Afrikasta. Cremantin valitsimme voittajaksi, koska se oli kaikkein tyylikkäin, harmonisin ja elegantein. Hieno viini.


Tule mukaan juhlimaan!

Vuoden samppanja ja -kuohuviini palkitaan 14.11.2018 Viini Wine Awards -gaalassa Helsingissä. Tule maistamaan ja juhlistamaan Viini-lehden valintoja Vuoden viineiksi kanssamme.

Liput tulevat myyntiin syyskuussa. viiniwineawards.fi


Näin valinta tehtiin

Viini-lehden Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund maistoivat Vuoden samppanja valintaa tehdessä kaikki Alkon vakiovalikoiman samppanjat, jotka maksoivat korkeintaan noin 70 euroa ja jotka he olivat aikaisemmin arvioineet viiden tähden viineiksi.

Vuoden kuohuviini valikoitui 13 kuohuviinin joukosta, jotka Rinta-Huumo ja Berglund ovat Viinistä Viiniin -kirjassaan ja lehden uutuusarvioissa arvioineet parhaimmiksi. Viinit löytyvät Alkon vakiovalikoimasta, eivätkä ole niin kutsuttuja kertaostoja. Maistelut tehtiin sokkona ja päätökset tehtiin ennen viinien paljastamista.

Lisää laadukkaita kuohuviinejä Kuohuviini-lehdessä (ilm. 26.4).

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä