viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Ihmiset

Lasikuningatar: Laetizia Riedel

07.03.2018 Sari Sirén + Kuva Sami Piskonen

Riedelin lasisukuun kuuluva Laetizia Riedel toimii perheyrityksen johdossa yhdessä veljensä ja isänsä kanssa. Kiireinen lakimies pitää myös suosittuja tastingeja ympäri Eurooppaa. Astoria-sali Helsingissä on viimeistä paikkaa myöten täynnä. Alkamassa on tasting, jonka pitää ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva Laetizia Riedel. Hän kiertää Euroopassa emännöimässä tastingeja kymmenisen kertaa vuodessa. Enempään hän ei ehtisikään. ”Toimin yhtiömme lakimiehenä, ja […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Riedelin lasisukuun kuuluva Laetizia Riedel toimii perheyrityksen johdossa yhdessä veljensä ja isänsä kanssa. Kiireinen lakimies pitää myös suosittuja tastingeja ympäri Eurooppaa.

Astoria-sali Helsingissä on viimeistä paikkaa myöten täynnä. Alkamassa on tasting, jonka pitää ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva Laetizia Riedel. Hän kiertää Euroopassa emännöimässä tastingeja kymmenisen kertaa vuodessa. Enempään hän ei ehtisikään.

”Toimin yhtiömme lakimiehenä, ja lisäksi olen osakkaana toisessa lakifirmassa. En lainkaan vastustanut ajatusta, että veljestäni tulee yhtiön jatkaja, sillä hän matkustaa vähintään puolet vuodesta. Minulla on kolme pientä poikaa ja aviomies, joten ajankäytössä on jo nyt tarpeeksi organisoimista”, Laetizia Riedel naurahtaa.

”Olen kasvanut viinien parissa pienestä pitäen. Oli siis luonnollista mennä lakiopintojen jälkeen perheyhtiöömme töihin. Vaadin itseltäni paljon, ehkä perheyhtiössä kasvaneena liikaakin, mutta se sopii vauhdikkaalle luonteelleni. Vastapainoksi tarvitsen sitten vain joogaa ja paljon unta.”

Viinien suhteen hän toteaa oman maun muuttuneen iän myötä. ”Lempirypäleeni ovat Sauvignon Blanc ja Pinot Noir, joista pidän niiden selkeyden vuoksi. Lempiviinit vaihtuvat aika ajoin, mutta tällä hetkellä parhailta maistuvat Bordeaux’n valkoviinit, Uuden-Seelannin sauvignon blancit sekä Gajan perheen barbarescot.”

Laetizia Riedel haluaa tastingeillaan osoittaa myös, kuinka paljon lasin valinta vaikuttaa makunautintoon. ”Lasivalinnalla on todellakin väliä! Kaavoihin ei silti tarvitse kangistua. Kokeile vaikkapa tarjota joskus samppanjaa suuresta Pinot Noir -lasista!”

Lue lisää

Kysyimme guruilta: talven yllättävä viini-ruokayhdistelmä

29.02.2024 Heidi Kleemola + Kuvat haastateltavat

Alkon uutuudet syysiltoihin

16.10.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Festareiden täydeltä viiniä – TOP 3 festareiden viinitarjonta

23.08.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Festivaalit

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä