Artikkelit

Lasikuningatar: Laetizia Riedel

07.03.2018 Sari Sirén + Kuva Sami Piskonen

Riedelin lasisukuun kuuluva Laetizia Riedel toimii perheyrityksen johdossa yhdessä veljensä ja isänsä kanssa. Kiireinen lakimies pitää myös suosittuja tastingeja ympäri Eurooppaa. Astoria-sali Helsingissä on viimeistä paikkaa myöten täynnä. Alkamassa on tasting, jonka pitää ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva Laetizia Riedel. Hän kiertää Euroopassa emännöimässä tastingeja kymmenisen kertaa vuodessa. Enempään hän ei ehtisikään. ”Toimin yhtiömme lakimiehenä, ja […]

Riedelin lasisukuun kuuluva Laetizia Riedel toimii perheyrityksen johdossa yhdessä veljensä ja isänsä kanssa. Kiireinen lakimies pitää myös suosittuja tastingeja ympäri Eurooppaa.

Astoria-sali Helsingissä on viimeistä paikkaa myöten täynnä. Alkamassa on tasting, jonka pitää ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva Laetizia Riedel. Hän kiertää Euroopassa emännöimässä tastingeja kymmenisen kertaa vuodessa. Enempään hän ei ehtisikään.

”Toimin yhtiömme lakimiehenä, ja lisäksi olen osakkaana toisessa lakifirmassa. En lainkaan vastustanut ajatusta, että veljestäni tulee yhtiön jatkaja, sillä hän matkustaa vähintään puolet vuodesta. Minulla on kolme pientä poikaa ja aviomies, joten ajankäytössä on jo nyt tarpeeksi organisoimista”, Laetizia Riedel naurahtaa.

”Olen kasvanut viinien parissa pienestä pitäen. Oli siis luonnollista mennä lakiopintojen jälkeen perheyhtiöömme töihin. Vaadin itseltäni paljon, ehkä perheyhtiössä kasvaneena liikaakin, mutta se sopii vauhdikkaalle luonteelleni. Vastapainoksi tarvitsen sitten vain joogaa ja paljon unta.”

Viinien suhteen hän toteaa oman maun muuttuneen iän myötä. ”Lempirypäleeni ovat Sauvignon Blanc ja Pinot Noir, joista pidän niiden selkeyden vuoksi. Lempiviinit vaihtuvat aika ajoin, mutta tällä hetkellä parhailta maistuvat Bordeaux’n valkoviinit, Uuden-Seelannin sauvignon blancit sekä Gajan perheen barbarescot.”

Laetizia Riedel haluaa tastingeillaan osoittaa myös, kuinka paljon lasin valinta vaikuttaa makunautintoon. ”Lasivalinnalla on todellakin väliä! Kaavoihin ei silti tarvitse kangistua. Kokeile vaikkapa tarjota joskus samppanjaa suuresta Pinot Noir -lasista!”

Vastaavia artikkeleita

Millainen viininystävä olet, metallimuusikko Antti Hyyrynen?

09.07.2019 Eeva Turunen + Artikkelikuva: Sakara Records

Andien kätkemät – viinimatkalla Boliviassa

02.07.2019 Mika Niiniranta + kuvat Susa Junnola

Tölkit tulevat – oletko valmis?

01.07.2019 Mika Vanne + Kuva Shutterstock