Leffa + Viini = Elämys

Top-viinit

Maistuisiko murhamysteeri vai kepeä ruotsalaiskomedia? Nauti alkuun leffa ja sitten tunnelmaan sopiva lasillinen tai vaikka samaan aikaan leffa ja viini.

Idän pikajunan arvoitus

Agatha Christien klassikkodekkarin uusi filmatisointi hurmaa visuaalisuudellaan ja nimekkäällä näyttelijäkaartillaan mm. Penelope Cruz, Judi Dench ja Johnny Depp. Tarinassa Idän pikajuna matkaa halki Euroopan, mutta juuttuu yöllä lumimyräkkään. Aamulla yksi matkustajista löydetään kuolleena. Kuka on murhaaja?

Viinisuositus

Telus Plavac Mali 2013

438127, Alkon tuotesivu
Punaviini / Dalmacija / Kroatia
Andelko Armabasic
Plavac Mali
15,48 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Dekkarin kiemuroita on hyvä sulatella tummasävyisen punaviinin äärellä. Viinin marjaisesta ja napakasta tuoksusta voi erottaa yrttisiä piirteitä ja savuisuutta. Keskitäyteläisessä maussa on marjaisuutta, paahteisuutta ja mausteisuutta. Pehmeät parkkihapot supistavat hieman suuta, mutta kokonaisuus on antava ja hedelmäinen.


Joulumaa

Hiljattain jätetty Helena ja hänen ystävänsä Ulli päättävät lähteä pakoon yksinäistä kotijoulua. Kaksikko päätyy nuorenparin yhteisölliselle, mutta ei niin kovin toimivalle luomutilalle Suomen maaseudulle. Ajatuksena oli viettää vanhanajan joulua maalla naisten kesken, mutta loman edetessä niin vieraiden kuin isäntäpariskunnankin elämä ottaa yllättäen uuden suunnan.

Viinisuositus

Cameleon Organic Malbec hanapakkaus 2016

Poistunut valikoimasta
Punaviini / Tupungato / Mendoza, Argentiina
Domaine Jean Bousquet
Malbec
33,89 € (3 l)
Luomu
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Leffan herättämiä ihmissuhdekysymyksiä ratkotaan keskitäyteläisen luomupunaviinin äärellä. Ja hanapakkauksesta viiniä riittää pitkäänkin keskusteluun! Viinissä on kypsän marjainen ja eloisa tuoksu, jossa on vienoa nahkaisuutta, kukkaista parfyymisyyttä ja punaisia sävyjä. Maussa on lisäksi paahteisuutta ja vienoa savuisuutta. Varsin ilmavasta kokonaisuudesta voi erottaa myös mansikkaa ja reilua kirsikkaa.


Solsidan

 

Riemukkaassa ruotsalaiskomediassa seurataan televisiosarjasta tuttujen pariskuntien rönsyilevää elämää yläluokkaisella Saltsjöbadenin alueelle Tukholmassa. Luvassa on arkielämän kommelluksia, ihmissuhdekiemuroita ja nasevaa dialogia, jota ei voi nauramatta seurata.

Viinisuositus

Leth Duett Riesling & Veltliner 2016

562037, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Qualitätswein Niederösterreich / Itävalta
Leth
Grüner Veltliner, Riesling
11,49 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viini on kuin Solsidan itse: kepeä kesäisyys täydentyy hennolla pippurisuudella ja eloisalla hapokkuudella. Viinissä on hedelmäinen, makeita vivahteita tarjoava tuoksu, jossa on punaista omenaa, persikkaa, kukkaisuutta, hunajaa ja melonia. Maku on kuiva, mutta tuoksua myötäilevästi kypsän hedelmäinen. Tuoksun aromien lisäksi maussa on yrttisyyttä, hentoa pippurisuutta ja reilua sitrusmaisuutta.


Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä