Opi viineistä

Eiswein on jäätävä viinityyli

08.01.2018 Elisa Johansson

Luonnon makeimmaksi virheeksikin kutsuttu eiswein saattaa tulevaisuudessa olla sukupuuttoon kuollut viinityyli Euroopassa.

Luonnon makeimmaksi virheeksikin kutsuttu eiswein saattaa tulevaisuudessa olla sukupuuttoon kuollut viinityyli Euroopassa.

Eiswein-viineihin käytettävien rypäleiden sadonkorjuuaika on marras-joulukuussa ensimmäisten pakkasten saavuttua. Ainakaan Saksan Moselissa ei tänä vuonna jäätyneiden rypäleiden korjuuseen päästä. Vaikka pakkasta tulisikin, on rypäleet poimittu pois tarhoilta homehtumasta jo aikapäiviä sitten.

Ilmastonmuutoksen myötä eisweinia päästään Euroopassa valmistamaan yhä harvempina vuosina. Jäätyneiden viinien markkinoita hallitseekin nykyään Kanada, jonka ilmasto mahdollistaa eisweinien (tai kanadalaisittain ice wine) valmistuksen toistaiseksi joka vuosi.

Maista jääsiideri!

 

 

Kuura Ice Cider 2016, Alko 901484, on kotimainen jälkiruokasiideri, joka maistuu eisweininen ystäville.

 

 

Lue lisää

5 x aito siideri helteeseen ja ruokapöytään

21.06.2021 Mariaana Nelimarkka + kuva Shutterstock

Suomalaiset viinintekijät maailmalla: Toni Immanen – viinintekijä Pfalzista

16.06.2021 Viinilehden toimitus

Suomalaiset viinintekijät maailmalla: Petra Kujanpää – rieslingiä ja natuviinejä Moselista

16.06.2021 Viinilehden toimitus