Viinilehti Wine Awards

Vuoden puna- ja valkoviini 2017 on valittu!

16.11.2017 Juha Berglund + Antti Rinta-Huumo +Kuva Sami Piskonen + Tyyli Juuli Hakkarainen

Viini-lehden vuoden 2017 valkoviini on varsin nuori portugalilainen Redoma Branco 2016 ja punaviini italialainen hurmuri Tommasi Crearo 2014.

Valitsimme vuoden valko- ja punaviinin jo neljännentoista kerran. Viini-lehden vuoden valkoviini on varsin nuori portugalilainen Redoma Branco 2016 ja punaviini italialainen hurmuri Tommasi Crearo 2014.



Tommasi Crearo 2014

Poistunut valikoimasta
Punaviini / IGT Verona / Veneto, Italia
Tommasi Viticoltori
Cabernet Franc, Corvina Veronese, Oseleta
19,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Rypäleet: Corvina Veronese, Oseleta, Cabernet Franc. Viinistä huokuu rustiikkinen luonteikkuus vivahteikkaan aromikkuuden ja nahkaisuudenkin kautta. Avoin, reilun aromikas tuoksu tuo mieleen kuivatut hedelmät, makeat mausteet, kypsän kirsikan ja orastavan nahkaisuuden. Maku on varsin täyteläinen ja toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi kukkaista aromikkuutta ja tuntuvaa paahteisuutta. Mehukas suutuntuma saa ryhtiä hapankirsikkaisen hapokkuuden lisäksi myös pehmeästä tanniinisuudesta. Viini jättää nahkaisen, rustiikkisen, pitkän jälkivaikutelman.
Ruokasuositus: Aromikkaat, paistetut tai grillatut tummat liharuoat - myös riista. Kovat ja suolaiset juustot.



Redoma Branco 2016

Poistunut valikoimasta
Valkoviini / DOC Douro / Portugali
Niepoort Vinhos
Arinto, Códega, Rabigato, Viosinho
19,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Rypäleet: Rabigato, Códega, Viosinho, Arinto.
Valkoinen Douro-laakson Redoma Branco on osoitus tyylikkäästä hedelmäisyyden ja tammisuuden harmoniasta. Runsas, leveän hedelmäinen ja monivivahteinen tuoksu tuo aromeiltaan mieleen muun muassa persikan, hunajamelonin, sekä kypsän punaisen omenan ja aprikoosin. Tuoksua monipuolistavat vielä makean mausteiset ja tammitynnyrikypsytyksen tuomat, hennon paahteiset aromit. Runsas maku toistaa tuoksun leveän aromimaailman. Viinistä on lisäksi muun muassa kermaisuutta, pähkinää, kukkaisuutta ja eksoottista hedelmäisyyttä. Leveää makua ryhdittää tammikypsytyksen tuoman rotevuuden lisäksi myös tuntuva, eloisa hapokkuus ja yrttisyys. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, jämäkän, mutta tyylikkään jälkivaikutelman.
Ruokasuositus: Selkeämakuiset vaaleat liharuoat ja hyvin täyteläiset punalihaiset kalat. Älä tarjoa viiniä liian kylmänä.


Yleisöäänestyksen voittajaviinit

Lukijat saivat äänestää omaa suosikkiaan vuoden viini -finalistien joukosta. Parhaaksi valkoviiniksi äänestettiin Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2016 ja punaviiniksi Tommasi Crearo 2014.

Osallistujien kesken arvoimme 8 kappaletta Riedel Veritas viinilaseja. Arpaonni suosi Merja Musakkaa Sastamalasta.


Viini Wine Awards

Viini-lehden vuoden viinejä koristaa uusi merkki: Wine Awards on paitsi tunnustus lajinsa parhaalle viinille myös 15.11 järjestetty tapahtuma, jossa juhlittiin vuoden aikana tehtyjä viinivalintoja ja paljastetttiin vuoden puna- ja valkoviini. Lue lisää täältä.


Näin valinta tehtiin

Viini-lehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistelevat ja arvioivat viinejä pitkin vuotta Viinistä viiniin -kirjaa ja Viini-lehden uutuusarvioita varten. Kaikki viinit maistetaan sokkona. Parhaat kolme valko- ja punaviiniä päätyvät vuoden viini -ehdokkaiksi. Harmonisen kokonaisuuden ja luonteikkuuden lisäksi viinin tulee olla Alkon vakiovalikoimassa ja korkeintaan 32 euron hintainen. Useiden uudelleenmaistamiskertojen jälkeen Juha ja Antti valitsevat finalistien joukosta voittajat.


 

 

 

Vastaavia artikkeleita

Ehdokkaat Viinilehden Vuoden viineiksi on valittu – äänestä suosikkiasi ja voita!

16.10.2019 Viinilehden toimitus

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä

Kesän 2019 paras roseeviini on tässä!

15.05.2019 Kuva Laura Riihelä