Suomibooli

Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla juhlitaan sata vuotiasta Suomea ja nautitaan sitä kuuluisaa ”linnanboolia”. Huhujen mukaan se on maistuvaa ja petollisen vahvaa. Meidän versiomme synttäriboolista maistuu herkullisesti puolukalle.

28.11.2017 Sanna Tuomola + Kuva: Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla juhlitaan satavuotiasta Suomea ja nautitaan sitä kuuluisaa ”linnanboolia”. Huhujen mukaan se on maistuvaa ja petollisen vahvaa. Meidän versiomme synttäriboolista maistuu herkullisesti puolukalle.

Suomibooli

10-12 annosta

5 dl giniä (esim. Napue Gin)
2 1/2 dl puolukkalikööriä (esim. Helsinki Distillery puolukka-ginlikööri)
5 dl kylmäpuristettua puolukkamehua (kaupan tai itsetehtyä)
3 dl sitruunamehua
2 dl oleo saccharum -siirappia
Päälle tonic- tai soodavettä maun mukaan

Oleo saccharum:
5-10 sitruunaa tai muuta sitrushedelmää
noin 2 dl sokeria
1 dl kiehuvaa vettä

Koristeluun:
jäisiä puolukoita
rosmariinia tai havuja

1. Valmista oleo saccharum -siirappi. Kuori sitrushedelmistä kuoret. Sekoita sokeri ja kuoret ilmatiiviissä rasiassa. Painele kuoria kevyesti sokerin kanssa. Peitä kannella tai kelmulla ja anna maustua vähintään pari tuntia.
2. Lisää kiehuva vesi ja siivilöi kuoret. Säästä liemi eli siirappi.
3. Sekoita kaikki booliaineet kulhossa. Maista ja kaada päälle tonicia maun mukaan. Makeuden määrää voi säädellä vaihtamalla sitruunan ja siirapin suhteita.
4. Koristele jäisillä puolukoilla tai muilla marjoilla sekä rosmariinilla ja havupuiden oksilla.

Lue myös

portviinit

6 x herkullinen portviini

Portviinit rakastavat suklaisia jälkiruokia ja suolaisia juustoja. Valitsimme kuusi herkkupalaa lämmittämään syksyä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.