Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla juhlitaan satavuotiasta Suomea ja nautitaan sitä kuuluisaa ”linnanboolia”. Huhujen mukaan se on maistuvaa ja petollisen vahvaa. Meidän versiomme synttäriboolista maistuu herkullisesti puolukalle.
Suomibooli
10-12 annosta
5 dl giniä (esim. Napue Gin)
2 1/2 dl puolukkalikööriä (esim. Helsinki Distillery puolukka-ginlikööri)
5 dl kylmäpuristettua puolukkamehua (kaupan tai itsetehtyä)
3 dl sitruunamehua
2 dl oleo saccharum -siirappia
Päälle tonic- tai soodavettä maun mukaan
Oleo saccharum:
5-10 sitruunaa tai muuta sitrushedelmää
noin 2 dl sokeria
1 dl kiehuvaa vettä
Koristeluun:
jäisiä puolukoita
rosmariinia tai havuja
1. Valmista oleo saccharum -siirappi. Kuori sitrushedelmistä kuoret. Sekoita sokeri ja kuoret ilmatiiviissä rasiassa. Painele kuoria kevyesti sokerin kanssa. Peitä kannella tai kelmulla ja anna maustua vähintään pari tuntia.
2. Lisää kiehuva vesi ja siivilöi kuoret. Säästä liemi eli siirappi.
3. Sekoita kaikki booliaineet kulhossa. Maista ja kaada päälle tonicia maun mukaan. Makeuden määrää voi säädellä vaihtamalla sitruunan ja siirapin suhteita.
4. Koristele jäisillä puolukoilla tai muilla marjoilla sekä rosmariinilla ja havupuiden oksilla.