Tänä vuonna beaujolais nouveau maustaa pikkujoulujen herkullisimman drinkin.
Agave Nouveau
1/2 limetti
4 cl vodkaa
3 cl beaujolais-agave-siirappilientä
jäämurskaa
Beaujolais-agavesiirappi:
1 dl beaujolais nouveau -viiniä
1 1/2 dl agavesiirappia
Koristeluun:
sitruunamelissan lehtiä
2 vadelmaa
tomusokeria
Keitä pieni määrä beaujolais nouveau -viiniä kattilassa. Anna poreilla, kunnes viini on haihtunut noin puoleen.
Yhdistä agavesiirappi ja viini siirappiliemeksi. Käytä 1 osa viiniä ja 3 osaa siirappia. Sekoita.
Pese ja leikkaa limetti lohkoiksi. Murskaa limetti matalassa lasissa, lisää vodka ja viini-siirappiliemi.
Täytä lasi jäämurskalla ja koristele vadelmalla, sitruunamelissalla ja tomusokerilla. Cin Cin!