viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Matkat

Syö hyvin: Turku

19.09.2017 Kalle Kirstilä + Kuvat Robert Seger

Turku ilahduttaa hyvällä hinta-laatusuhteellaan. Kalliiden seinien sijaan panostetaan ruokaan. Mikä parasta, kiinnostavia ravintoloita avataan jatkuvasti.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Turku ilahduttaa usein hyvällä hinta-laatusuhteellaan. Kalliiden seinien sijaan panostetaan ruokaan. Mikä parasta, kiinnostavia ravintoloita avataan jatkuvasti.

Nooa

Vierasvenesataman naapurissa sijaitseva Nooa on tuonut uutta vipinää Aurajen alajuoksulle. Keittiömestarinsa Simo Hallikaisen osaomistama moderni rantaravintola avautui keväällä ja löysi heti asiakaskuntansa. Modernilla otteella valmistettu ruoka hyödyntää lähialueen herkkuja, kuten Lindrothin puutarhan salaatteja ja yrttejä. Salista vastaavan Mika Mattilan viinilistalla on kivoja löytöjä, kuten ranskalaisia alkuviinejä tai Freixenet’n punkkua Mallorcalta.

Läntinen rantakatu 57, www.ravintolanooa.fi


Kakolanruusu

Kiitellyn ja koko historiansa ajan kuukausia eteenpäin varatun Kaskiksen Erik Mansikka avasi kumppaneineen uuden ravintolansa mäelle, jota ei aiemmin tunnettu ruoastaan. Kakolan vankilan hallintorakennukseen avautunut Kakolanruusu toimii pop-up-hengessä konttikeittiön voimin, kunnes pääsee lopullisiin tiloihinsa alkuvuodesta 2019. Tarjolla on Kaskista suoraviivaisempaa ja sesonkiluonteisempaa ruokaa jaettavina annoksina. Vahvimmillaan keittiö on monen mielestä kasvisten kanssa, mutta ainakin kesällä avotuligrillissä oli myös maukasta possua.

Graniittilinnankatu 2, www.kakolanruusu.fi


Aune

Ydinkeskustan persoonallisin tulokas sijaitsee 1880-luvun arvotalon kivijalassa. Nimi kunnioittaa talon entistä asukkia Ole Jonsen Aunea, joka piti kulmilla myös yhtä Suomen vanhimmista valokuvaamoista. Tila on sisustettu yrittäjien voimin ja omin ideoin varsin olohuonemaiseksi. Hankala sanoa, onko paikka gastropub, bistro vai kulmakuppila. Sama se, kun tarjolla on hyvää palvelua ja ruokaa, kuten mainio punajuuriburger. ”Luulimme perustavamme baarin, mutta nyt ruokamyynti ylittää juoman. Meille se sopii ihan hyvin”, yrittäjä Janne Laaksonen summaa.

Kristiinankatu 5, ravintolaaune.fi


Skärgårdsbaren – Saaristobaari

Ravintola-alalla ja saaristossa varttuneiden Emil Olanderin ja Niko Salosen baari sijaitsee Kauppatorin laidalla. Tarjolla on aina kalakeittoa. Myös maukkaat pitsat hakevat inspiraatiota saaristosta. Omistajien olutharrastuneisuus näkyy juomatarjonnassa. Hanassa on Salosen Rosalan panimossa valmistamaa ”Fishpiss”-merivesiolutta, josta on tehty niin pale ale kuin NIPA eli Nordic ipa. Paikassa voi myös mainiosti totuttaa korvaansa country-musiikkiin tai harjoituttaa ruostunutta kouluruotsiaan.

Aurakatu 14, saaristobaari.com


Turun tupakkakauppa

Koskaan ei ole liian myöhäistä hankkia uutta pahetta. Simo Suokas on pyörittänyt Turussa 16 vuotta jo 1920-luvulla toimintansa aloittanutta tupakkakauppaa. Tarjolla on vanhan ajan palveleva erikoisliike kauniine tiskeineen, jossa voi käydä vaikka vain nuuhkaisemassa laatusikarien tuomia aromeja. Tarjolla on myös tarvikkeita sikarileikkureista piippuihin. Kanta-asiakkaiden lisäksi paikka on matkailijoiden suosiossa: ”Kun äiti ja lapset menevät Muumimaailmaan, isä saattaa livahtaa meille.”

Linnankatu 8, www.turuntupakkakauppa.fi


Fika

Fikan sijainti on kuin tehty tunnelmia hakevalle Turun vierailijalle. 1830-luvulla rakennetussa pienessä hirsisessä leivintuvassa toimiva kahvila sijaitsee Turun ihastuttavimmassa porvarismiljöössä. Näköpiirissä on niin piispan virka-asunto kuin Tuomiokirkko. Seinänaapurina on vieläpä Ett Hem -kotimuseo, vastapäätä Sibelius-museo. Leipomuksista vastaavat kadun toisella puolella sijaitsevan, saman omistajan Hus Lindman -ravintolan kondiittorit.

Piispankatu 14, fika.fi 


Yangtze

Turun – ja kenties koko Suomen –  paras sichuanilainen ravintola sivuuttaa kaikki pahimmat kiinalaisravintolakliseet raamatunpaksuisesta ruokalistoista kipsilohikäärmeisiin. Lounas-aikaan huomattava osa asiakkaista onkin läheisissä korkeakouluissa työskenteleviä tai opiskelevia kiinalaisia. Tarjolla on Kiinan gastronomisesti mielenkiintoisimpiin alueisiin kuuluvan keittiön autenttisia klassikkoja. Bonuksena listalla General Tson kanaa, jota ei löydy edes Kiinasta.

Hämeenkatu 9, yangtze.fi

Lue lisää

Turun saaristo: syö, juo & koe

27.06.2022 Viinilehden toimitus + kuvat ravintolat

Turku, minne mennä nyt? 6 x baari- ja herkkuvinkki kaupunkilomalle

09.12.2021 Elisa Ojala + Kuvat Visit Turku (Vesa Aaltonen), ravintolat ja Elisa Ojala

5 x Suomen Turku

13.07.2020 Kalle Kirstilä + Kuvat Robert Seger

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä