Ravintolat

Murulle palkinto maailmanluokan viiniravintolana

01.09.2017 Elisa Johansson

Amerikkalainen Wine Spectator -viinimedia on julkaissut palkitsemansa maailman parhaat viiniravintolat vuosimallia 2017. Helsinkiläinen Muru on ainoana suomalaisena ravintolana palkittujen joukossa, saaden maininnan Best of Award of Excellencen eli kaksi viinilasia. Kilpailussa palkintokategorioita on kolme, joista kahden viinilasin ravintoloita on ympäri maailmaa reilu 1000. Korkeimman kolmen viinilasin Grand Award -palkinnon ansainneita ravintoloita on vain 89. ”On mahtavaa, […]

Amerikkalainen Wine Spectator -viinimedia on julkaissut palkitsemansa maailman parhaat viiniravintolat vuosimallia 2017. Helsinkiläinen Muru on ainoana suomalaisena ravintolana palkittujen joukossa, saaden maininnan Best of Award of Excellencen eli kaksi viinilasia.

Kilpailussa palkintokategorioita on kolme, joista kahden viinilasin ravintoloita on ympäri maailmaa reilu 1000. Korkeimman kolmen viinilasin Grand Award -palkinnon ansainneita ravintoloita on vain 89.

”On mahtavaa, että meidät on huomioitu sekä kollegojen että kansainvälisen lehdistön taholta siitä työstä, mitä olemme Murussa tehneet. Olemme aina panostaneet laatuun niin keittiön kuin salin puolella. Ensiluokkaiset raaka-aineet ovat olleet keittiöllemme aina itsestäänselvyys, samoin kuin viinit sommeliereillemme”, iloitsee Murun pääsommelier Samuil Angelov.
Angelov vastaa Murun viinilistasta yhdessä Vuoden parhaaksi sommelieriksi palkitun Taneli Lehtosen kanssa.

Wine Spectator huomioi vuosittain ravintolat, joiden viinivalikoima on erityisen mielenkiintoinen, sopii ravintolan tarjoamaan ruokaan ja vetoaa laajasti viinituntijoihin. Tyypillisesti ravintolan valikoimassa on vähintään 350 viiniä. Ravintolat ilmoittautuvat itse mukaan kilpailuun, jossa arvioidaan viini- ja ruokalistaa.

Vastaavia artikkeleita

Viinilehden Vuoden viiniravintola 2019: Kajo

14.11.2019 Elisa Johansson + Kuva Jukka Salminen

Vuoden viiniravintola 2018: Muru

15.11.2018 Elisa Johansson + kuvat Sampo Korhonen

Henri Alén: ”Italia on viimeinen paikka, jossa menisin fine dining -ravintolaan”

15.10.2015 Teksti Katri Saukkonen + Kuva Sami Repo