Yleinen

Pekka Pouta, naurava meteorologi

03.07.2017 Jyri Tuominen

Pekka Pouta on meteorologi, jonka naurukohtaus aamu-tv:n suorassa lähetyksessä nousi somehitiksi toukokuun alussa.

Pekka Pouta on meteorologi, jonka naurukohtaus aamu-tv:n suorassa lähetyksessä nousi somehitiksi toukokuun alussa.

Onko sää vakava asia?
On. Monen elinkeino riippuu siitä. Minun muun muassa. (nauraa)

Miten meteorologin nimi voi olla Pouta?
Kun aloitin fysiikan opinnot Helsingin yliopistossa, kuulin että meteorologian opiskelijalle on kesätöitä jo ensimmäisen vuoden jälkeen. Ajattelin, että kiva, tällä voin rahoittaa opinnot, ja vaihdoin pääainetta. Sille tielle jäin.

Miten koirastasi Sinistä tuli TV-kasvo?
Huomenta Suomen uudistuessa viime vuodenvaihteessa lupasin tehdä viisi aamuvuoroa viikossa, ja kysyin että mitäs tehdään koiran kanssa, voinko ottaa sen töihin mukaan? Tiimi oli innoissaan “studiokoiran” ideasta. Sini on nykyään aina mukanani lähetyksissä, välillä kameran edessä ja välillä kahvilan puolella.

Onko kameran edessä vaikea pitää pokka?
Ei. Siinä netissä levinneessä klipissä annoin itselleni luvan revetä, koska säät olivat olleet niin huonoja. Tämä kevät oli käytännössä niin kylmä kuin se vaan voi olla, välillä lämpötilat olivat 15 astetta keskimääräistä kylmempiä.

Millainen viininkuluttaja olet?
Viini on hyvä ruokajuoma. Tykkään tuhdeista, voimakkaista punaviineistä, mutta kesällä myös rosee maistuu, ja spritzer on sopivan kevyt kesäjuoma esimerkiksi lounaalla, ettei lounaan jälkeen väsähdä.

Suosikkikesäjuoma?
Iso half-and-half (oma sekoitus): Otetaan kaksi suomalaista ykkösolutta ja sekoitetaan niihin Brewdogin Nanny State, joka on vahvasti humaloitu alkoholiton olut. Näistä saadaan litran oluttuoppi, jonka voi juoda ruoan kanssa ja sitten voi lähteä vaikka autolla töihin. Maku voittaa suomalaisen kolmos- tai nelosoluen. On upea fiilis vetää vaikka joku kalaruoka ja jättituoppi olutta lounaaksi ennen töihin menoa.

Vastaavia artikkeleita

4 x siideri poreileviin kesäpäiviin

04.07.2019 Maria Markus + Kuvat Laura Riihelä, Alko ja Shutterstock

Kesän suosikkijäätelöt aikuiseen makuun

17.05.2019 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Testissä: Valmis-sangriat

25.06.2018 Toimitus + Kuva Sami Piskonen