Artikkelit

7 x Pietarin baarit

17.07.2017 Timo Santala (teksti ja kuvat)

Pietari yllättää mielenkiintoisilla ravintoloilla, baareilla ja salakapakoilla – jos vain tietää minne mennä ja mitä ovikelloa painaa. Kabinet Grill Brothers -pikaruokaravintolan perältä harmaan oven takaa paljastuvasta tiilikellariholvista löytyy ultratyylikäs ”speakeasy”. Pianisti luo 1920-luvun tunnelmaa ja pokeripöytien ääressä vieraat saavat alkuun kupit kovaa teetä. Drinkkilistaa ei ole, vaan baarimikko pyytää valitsemaan tulen, veden, maan ja ilman […]

Pietari yllättää mielenkiintoisilla ravintoloilla, baareilla ja salakapakoilla – jos vain tietää minne mennä ja mitä ovikelloa painaa.

Kabinet

Grill Brothers -pikaruokaravintolan perältä harmaan oven takaa paljastuvasta tiilikellariholvista löytyy ultratyylikäs ”speakeasy”. Pianisti luo 1920-luvun tunnelmaa ja pokeripöytien ääressä vieraat saavat alkuun kupit kovaa teetä. Drinkkilistaa ei ole, vaan baarimikko pyytää valitsemaan tulen, veden, maan ja ilman välillä, ja koristeellisista tarot-korteista paljastuu illan henkilökohtainen drinkkivalikoima. Muista pyytää myös cocktail-pairingia juustojen kanssa.

Kabinet, Malaya Sadovaya 8, Pietari.


El Copitas

”Tequilaa ei juoda, sitä suudellaan”, ohjeistaa baarimikko. Vastaanotto on muutenkin sydämellilisen lämmin. Maailman 100 parhaan baarin listalle nimetty Meksiko-teemainen salakapakka on erikoistunut mezcal- ja tequila-pohjaisiin drinkkeihin, mutta myös kanelilla, omenalla ja limettimehulla maustettu bourbon-pohjainen Applejack Rabbit on mainio. Frida Kahlo baarin nurkassa iskee hyväksyvästi silmää pääkalloin koristeltujen kynttilöiden ja viirien seassa.

El Copitas, Kolokolnaya 2, Pietari.


Gin Tonic Bar

Ränsistyneen talon porttikongissa on muiden ovikellojen seassa yksi, jonka vieressä on pieni ja huomaamaton G&T-tarra. Sisältä löytyy kodikas salakapakka, missä DJ soittaa mustaa rytmimusiikkia ja viiksekkäät baarimikot tehtailevat baarin nimen mukaisesti erinomaisia gintoniceja yli 200 ginin valikoimasta. Kokeile raikasta ja aromikasta thai-GT:tä kaffir-limellä tai Pedro Ximenez -sherryllä terästettyä Gangster Negronia.

Gin Tonic Bar, Liteyniy 64 (sisäpihalla), Pietari.


Flowers

Pieni ja rento Flowers-cocktailbaari Rubinsteina-baarikadulla on erinomainen paikka illan aloitteluun ja jutteluun, sillä lujalla soivan musiikin sijaan paikan tunnelman luovat kodikkaat tiiliseinät, koristeelliset tapetit ja seinällä möllöttävä kuu-ukko. Satojen cocktailien valikoiman edessä kannattaa luottaa baarimikkoihin, sillä he osaavat asiansa.

Flower, Rubinsteina 23, Pietari.


 

Gräs x Madbaren

Kokki Anton Abrezov taikoo Gräsissä pikkurahalla lautaselle modernia venäläistä ruokaa kauden raaka-aineista – 11 ruokalajin erinomainen maistelumenu irtoaa alle 40 eurolla. Kun vielä viinilista on kattava ja sieltä löytyy paljon myös laseittain maisteltavaksi, on Gräs erinomainen valinta pitkälle lounaalle tai illalliselle. Cocktaileja voi tulla maistelemaan myös viereisen Madbarenin puolelle.

Gräs x Madbaren, Inzhenernaya 7, Pietari.


48 Chairs

Tyylikäs ja mukava vanhan ajan jazz-baari, jonka seinät ovat täynnä vanhoja valokuvia ja sisustus ammentaamenneiltä vuosikymmeniltä. Live-bändejä joka ilta, baarin vieressä on mainio ravintola ja illallisen jälkeen tanssilattialla heilutaan swingin tahdissa.

48 Chairs, Rubinstein 5, Pietari.


Duo Gastrobar

Viihtyisä bistrohenkinen Duo Gastrobar antaa kaikkea, mitä rennolta illalta voi toivoa: kohtuuhintaista ja herkullista ruokaa, mietityn viini- ja olutlistan, rennon tunnelman ja ystävällisen palvelun. Ruoka on välimerellisillä vaikutteilla höystettyä modernia venäläistä keittiötä. Asiakkaan on vaikea mennä vikaan, tilasipa hän turskan maksaa parsalla ja tryffeli­kastikkeella tai kampasimpukoita tattaripuurolla ja savustetulla ankanrinnalla.

Duo Gastrobar, Kirochnaya 8A, Pietari.


Vastaavia artikkeleita

Pidot enkelten kaupungissa

10.05.2019 Kalle Kirstilä + kuvat Robert Seger

Koolla on väliä

15.01.2019 Teksti Mika Vanne Kuva Shutterstock

Tuoreita makuja Mansessa

01.10.2018 Elisa Johansson + Kuvat Sami Piskonen