viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Kolumnit

Uusia ehdotuksia alkoholijuomien saatavuuden heikentämiseksi

22.06.2017 Mika Vanne

Yli 4,7 vuotta kypsytettyjä viskejä myydään jatkossa vain valtion viljavarastosta, ennustaa Viini-lehden kolumnisti Mika Vanne.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Yli 4,7 vuotta kypsytettyjä viskejä myydään jatkossa vain valtion viljavarastosta, ennustaa Viini-lehden kolumnisti Mika Vanne.

Luotettavilta tahoilta saamieni tietojen mukaan alkoholilain uudistamisen kymmenvuotisjuhlan kunniaksi koko systeemi on päätetty panna uusiksi.
”On tämä ollut aikamoinen rehulasti”, toteaa mukana ollut ministeri.

”Hienoa että nyt saa rikkoa tämän koko kuvion ja aloittaa alusta. Uudet pykälät perustuvat tutkimukseen eikä niitä vedetä mistään puskasta.”

Juomien myyntikriteerit uudistetaan kokonaan. Tavoitteena on saatavuuden heikentäminen siten, että kaikkia juomia ei saa samasta paikasta. Näin vähennetään kulutusta. Samalla luodaan työpaikkoja, kun syntyy monta uutta valtion monopoliketjua.

Tässä joitain esimerkkejä:

Valkoviinejä, joiden sokeripitoisuus alittaa 4,7 grammaa litrassa, saa vastaisuudessa myydä ruokakaupoissa. Yli 4,7 grammaa sokeria sisältävät viinit säilyvät valtion monopolimyymälöissä.

Kuohuviinejä, joiden paine pullossa on korkeintaan 4,7 baria, saa myydä baareissa ja alle 47 istumapaikan ravintoloissa. Yli 4,7 barin kuohuviinejä myydään vain valtion monopoliravintoloissa.

Viskejä, joita on kypsytetty korkeintaan 4,7 vuotta saa myydä viskimessuilla, joita on markkinoinnissa kutsuttava olutmessuiksi. Yli 4,7 vuotta kypsytettyjä viskejä myydään vain valtion viljavarastosta.

Olutmäyräkoiria, missä on korkeintaan 4,7 pulloa saa myydä normaaleissa eläinkaupoissa. Suuremmat mäyräkoirat on ostettava Tallinnan kennelistä.

Vermouth Biancoa myydään vain Pieksämäen asemaravintolassa.

Julkkisten mukaan nimetyt vodkat on myytävä lakanoihin piilotettuna. Vastaavia rommeja saa vain tummennetuilla verhoilla varustetuista valtion erikoisliikkeistä.

Viinaa saa vain valtion monopoliapteekista. Reseptistä tulee käydä ilmi, että koskee korvaan.
Munaliköörejä saa myydä vain Kankaanniemen ja Kanervan kunnissa. Ostohalukkuudesta on ilmoitettava tekstiviestillä.

Lue lisää

Parhaat pääsiäisviinit

14.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

TOP 5: Raikkaat kevätviinit

06.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + Kuva Shutterstock

Viinimatka Amerikkaan: Yhdysvaltojen viinialueet ja -rypäleet

05.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä