viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viinilehden Vuoden viinit

Tässä ovat vuoden hanaviinit 2017!

21.06.2017 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Sami Piskonen

Valitsimme toisen kerran Vuoden hanaviinit. Vuoden punainen hanaviini on edullinen laatutuote Portugalista, valkoinen hanaviini on chileläinen riesling.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Vuoden 2017 punainen hanaviini on edullinen laatutuote Portugalista, valkoinen hanaviini on chileläinen riesling.2u Duas Uvas hanapakkaus 2017

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Portugali
30,98 €
3 l
Löytö
Lue lisääCono Sur Bicicleta Riesling hanapakkaus 2016

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Chile
34,90 €
3 l
Löytö
Lue lisää


Viini Wine Awards

Viini-lehden vuoden viinejä koristaa uusi merkki: Wine Awards on paitsi tunnustus lajinsa parhaalle viinille myös marraskuussa järjestettävä tapahtuma, jossa juhlitaan vuoden aikana tehtyjä viinivalintoja. Lue lisää täältä.


Näin valinta tehtiin

Viini-lehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistelevat ja arvioivat viinejä pitkin vuotta Viinistä viiniin -kirjaa ja Viini-lehden uutuusarvioita varten.

Vuoden hanaviinit valittiin Alkon vakiovalikoiman tuotteista, jotka ovat saaneet lehden uutuusarvioissa ja Viinistä viiniin -kirjassa parhaat arviot. Viinit maistettiin sokkona ja päätökset voittajista tehtiin ennen viinien paljastamista. Yhteensä maistettiin 21 hanapakkaukseen pakattua puna- ja 11 valkoviiniä.

Viinit arvioitiin tutuin kriteerein: teknisen laadukkuuden ja puhtauden lisäksi tasapainoisuus viinin eri elementtien välillä oli arvossaan.

Hanapakkausviinejä käytetään usein seurusteluviineinä isommille seuruille, joissa yhtä yhteistä suosikkiviinityyliä on vaikea löytää tai niitä tarjotaan ruokapöydässä sekalaisten makujen ja ruokien kanssa. Siksi hyvän hanapakkausviinin tulee olla helposti lähestyttävä ja monikäyttöinen. Kaikki vuoden punaviiniehdokkaat olivatkin varsin helposti lähestyttäviä. Viinejä yhdisti myös kypsä, lähes makea hedelmäisyys tai marjaisuus, sekä usein myös paahteinen aromikkuus.

Myös valkoviinivalinnassa painotettiin viinin monikäyttöisyyttä aperitiivista seurustelujuomaksi ja toimivuutta mahdollisimman monen erityyppisen ruoan seurassa.

Lisää parhaiden hanaviinien arvioita Viini-lehden numerossa 5/2017 (ilm. 22.6.).

Lue lisää

Lasipulloista hanapakkauksiin – hanaviinin matka hyllyihin

12.06.2023 Venla Rossi + kuva Shutterstock

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä

Viini Wine Awards 2018 – illan menu ja reseptit

20.11.2018 Viini-lehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä