Tässä ovat vuoden hanaviinit 2017!

Wine Awards

Vuoden 2017 punainen hanaviini on edullinen laatutuote Portugalista, valkoinen hanaviini on chileläinen riesling.2u Duas Uvas hanapakkaus 2016

439068, Alkon tuotesivu
Punaviini / Vinho Regional Lisboa / Portugali
Quinta do Conde
Castelão, Syrah, Tinta Roriz, Touriga Franca
29,49 € (3 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Tummasävytteisessä tuoksussa on mustaherukkaa, karhunvatukkaa ja makeaa mausteisuutta, myös hentoa kahvisuutta. Suuntäyttävän runsaassa maussa on lisäksi kypsää kirsikkaa, luumua ja maanläheistä multaisuutta. Viini saa ryhtiä kypsästä tanniinisuudesta ja kirsikkaisesta hapokkuudesta. Pitkä jälkivaikutelma on paahteinen ja hennon kahvinen.Cono Sur Bicicleta Riesling hanapakkaus 2016

582198, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Chile
Vina Cono Sur
Riesling
32,99 € (3 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Tuoksussa on kypsää persikkaa ja omenaa, vienoa mausteisuutta ja kukkaisiakin vivahteita. Kuivassa mutta hedelmäisessä maussa on lisäksi reilua sitruunaisuutta ja yrttisyyttä, myös maaperän soraisuutta. Jopa vienoa makeutta tarjoava suutuntuma saa ryhtiä maun mausteisuudesta ja reilun sitruksisesta hapokkuudesta. Kokonaisuus jättää pitkän, reilusti veden kielelle nostattavan, eloisan jälkivaikutelman.


Viini Wine Awards

Viini-lehden vuoden viinejä koristaa uusi merkki: Wine Awards on paitsi tunnustus lajinsa parhaalle viinille myös marraskuussa järjestettävä tapahtuma, jossa juhlitaan vuoden aikana tehtyjä viinivalintoja. Lue lisää täältä.


Näin valinta tehtiin

Viini-lehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistelevat ja arvioivat viinejä pitkin vuotta Viinistä viiniin -kirjaa ja Viini-lehden uutuusarvioita varten.

Vuoden hanaviinit valittiin Alkon vakiovalikoiman tuotteista, jotka ovat saaneet lehden uutuusarvioissa ja Viinistä viiniin -kirjassa parhaat arviot. Viinit maistettiin sokkona ja päätökset voittajista tehtiin ennen viinien paljastamista. Yhteensä maistettiin 21 hanapakkaukseen pakattua puna- ja 11 valkoviiniä.

Viinit arvioitiin tutuin kriteerein: teknisen laadukkuuden ja puhtauden lisäksi tasapainoisuus viinin eri elementtien välillä oli arvossaan.

Hanapakkausviinejä käytetään usein seurusteluviineinä isommille seuruille, joissa yhtä yhteistä suosikkiviinityyliä on vaikea löytää tai niitä tarjotaan ruokapöydässä sekalaisten makujen ja ruokien kanssa. Siksi hyvän hanapakkausviinin tulee olla helposti lähestyttävä ja monikäyttöinen. Kaikki vuoden punaviiniehdokkaat olivatkin varsin helposti lähestyttäviä. Viinejä yhdisti myös kypsä, lähes makea hedelmäisyys tai marjaisuus, sekä usein myös paahteinen aromikkuus.

Myös valkoviinivalinnassa painotettiin viinin monikäyttöisyyttä aperitiivista seurustelujuomaksi ja toimivuutta mahdollisimman monen erityyppisen ruoan seurassa.

Lisää parhaiden hanaviinien arvioita Viini-lehden numerossa 5/2017 (ilm. 22.6.).

Mainos, sisältö jatkuu alla

 • 4 kommenttia artikkeliin ”Tässä ovat vuoden hanaviinit 2017!

  1. En varsinaisesti kommentoi valintaanne tai niiden kriteereitä. Sen sijaan kiinnitän huomiota siihen, että tonkka , laatikko tai mikä muu nimi nyt näille pakkauksille annetaan, on erittäin hankala avata, kaivella hana esille ja selvitä kynsiään taittamatta. Sen lisäksi pakkaus on iso. 3 litraa pakostakin joutuu monen päivän säilytykseen, ja maku ein ainakaan parane.

   Olen tutustunut Two Oceans viinin pussipakkauksiin, jotka ovat puolta pienempiä ja pitkäkyntiselle naiselle helppoja avata. Kehittäkääpä myös pakkaustekniikkaa.

  2. Vinkkinä hanan esiinkaivamiseen, käännä pönttö nurin niin että hanareikä on ylöspäin ,helppo sitten nostaa paikalleen.

  3. Kun viinipönttö on valutettu on melkein tyhjäksi, kannattaa ottaa viinipussi ulos pakkauksesta ja imeä ’istukka’ täysin tyhjäksi. Tämän jälkeen pussia voi käyttää kätevästi retkityynynä puhaltamalla se täyteen ilmaa.

  4. Hanapakkauksen saa kätevästi tyhjennettyä niin, ettei korvausilmaa pääse pussiin siitä viiniä laskettaessa! Avaamalla pakkauksen yläosan ja laittamalla pari kylmäkallea painoksi, valuu viini hanasta ilman korvausilmaa. Näin viini säilyy hyvänä hapettumatta! Toimii esim. käyttämiimme viiden ja kymmenen litran pakkauksiin!

  Kommentoi

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä