6 siideriä viininystävälle

Kuohuviini

Kaiken kuplivan ei tarvitse olla kuohuviiniä. Korkkaa kesä laadukkaalla siiderillä.

Cidre Bouché Le Clos Fleuri
Cidrerie de la Brique, Normandia, Ranska, 5 %
Alko 735204, 3,99 € (0,375 l)
Ranskalaisten maalaissiiderien aatelia. Kuulas meripihkan väri. Tuoksussa on juurevaa navettaa ja maku on runsas, hapokkuus viipyy kielellä. Normandialainen helmi demi-pullossa sopii etenkin ruokapöytään.

Or & Ange (ravintolamyynnissä)
Cidre Le Brun, Bretagne, Ranska, 7 %
n. 35 € (0,75 l)
Lumoavan kaunis oranssiin taittava rosé väri tulee puhtaasti omenasta, samoin runsas tuoksu. Käsityönä puusta lasiin saateltu omena on muuttunut moniulotteiseksi, viinimäiseksi juomaksi. Luonnetta antavat tanniinit ja runsas hapokkuus. Or & Ange puraisee ärhäkästi! Elämys kulaus kerrallaan tai vaikkapa vasikanleikkeen ruokajuomana.

Dupont Cidre Reserve 2015
Dupont, Normandia, Ranska, 7,5 %
Alko 702977, 17,99 € (0,75 l)
Dupont huokuu hillittyä charmia: hapokkuus jää alhaiseksi, maku on kypsän omenainen ja jatkuu pitkään. Siidereille on usein eduksi pieni makeus, se tuo omenan aromit esiin. Tammitynnyrikypsytys korostaa hienostuneisuutta. Ranskalainen tyylilyyli solahtaa lasiin nautiskeltavaksi tai ruoan seuraksi.

Humalaga Siider – dry hopped craft cider
Jaanihanso, Õuna, Viro, 5,5 %
Alko 924394, 5,57 € (0,33 l)
Väriltään valjun keltainen, mutta tuoksultaan terhakka humaloitu siideri pakenee luokittelua.
Oluesta tuttu Simcoe-humala tekee niin tuoksusta kuin maustakin aisteja kutittelevan. Omenaa mausta on turha hakea. Rohkean kokeilijan kepeä aperitiivi!

Gold Medal Cider
Gwynt y Ddraig, Wales, Iso-Britannia, 7 %
Alko 788986, 5,99 € (0,5 l)
Gold Medal Cider edustaa taattua brittilaatua. Paljon omenaa, hiilihappoa tuskin nimeksi – avian kuin ranskalaisen maalaissiiderin englantilaisserkku! Maku jää aavistuksen ranskalaissiideriä latteammaksi. Sopii juotavaksi sellaisenaan tai pienen naposteltavan kanssa, mutta ei hätkähdä oikeasta ruoastakaan.

Pomarina Brut (tulossa Alkon verkkokauppaan)
El Gaitero, Asturia, Espanja, 7 %
n. 13 € (0,75 l)
Tyylikkäät pienet kuplat, viehättävästi hiivan sävyttämä tuoksu ja kirkas, kullankeltainen ulkoasu tekevät asturialaisesta siideristä ihastuttavan. Runko on roteva ja kokonaisuus varsin viinillinen. Hapokkuus tekee siideristä ryhdikkään seuralaisen myös kevyelle aterialle.

Vinkki: Pääkaupunkiseudun ensimmäinen siideriin keskittyvä baari Sidrería on avautunut Punavuoreen. Valikoimissa on lähes sata erilaista siideriä.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä