Viinilehti Wine Awards

Vuoden roseeviini 2017 on valittu!

26.05.2017 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund

Viini-lehti on jälleen valinnut vuoden parhaan roseeviinin. Vuoden 2017 roseeviini Zähringer Pinot Noir Rosé on kypsän marjainen, raikas ja tyylikäs kesäjuoma Saksasta.

Viini-lehti on jälleen valinnut vuoden parhaan roseeviinin. Vuoden 2017 roseeviini Zähringer Pinot Noir Rosé on kypsän marjainen, raikas ja tyylikäs kesäjuoma Saksasta.


Zähringer Pinot Noir Rosé 2016

Alkon tuotenro: 432237

Roseeviini Saksa
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Perustelu

Badenin alueelta Saksasta tulevassa viinissä yhdistyvät mielestämme viehättävä kypsä marjaisuus, puhdaspiirteinen raikkaus, tasapainoinen suutuntuma ja harmoninen tyylikkyys. Vaikka viinissä on häivähdys makeutta, on se kokonaisuutena hyvin eloisa.


Viini Wine Awards

Viini-lehden vuoden viinejä koristaa uusi merkki: Wine Awards on paitsi tunnustus lajinsa parhaalle viinille myös marraskuussa järjestettävä tapahtuma, jossa juhlitaan vuoden aikana tehtyjä viinivalintoja. Lue lisää täältä.


Näin valinta tehtiin

Viini-lehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistavat ja arvioivat vuoden aikana kaikki Alkon vakiovalikoiman viinit Viinistä viiniin -kirjaa ja Viini-lehden uutuusarvioita varten. Kaikki viinit maistetaan sokkona ja valinta on heidän yhteisensä.

 

Roseeviinitastingiin hankittiin kaikki Alkoon toukokuun ensimmäisen viikon loppuun mennessä saapuneet uutuusroseet ja Rinta-Huumon sekä Berglundin aikaisemmin parhaimmiksi arvioimat jo pidempään valikoimassa olleet roseeviinit.

Roseet maistettiin sokkona. Sokkona arvioidessa tuottajan, maan tai alueen maine ei pääse vaikuttamaan arvioihin – pakkauksesta tai etiketistä puhumattakaan. Päätös vuoden roseeviinistä tehtiin, ennen pullojen paljastamista.

Lisää roseeviiniarvioita löytyy Viini-lehdestä (ilm. 26.5.).

Vastaavia artikkeleita

Antti Luusuaniemi – Kesä alkaa saunan lämmittämisellä ja ruoan valmistamisella avotulella

18.06.2020 Pirjo Houni + Kuva Petri Mast

Viinilehden Vuoden roseeviini 2020 on valittu

14.05.2020 Juha Berglund, Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Top 3: Roseekuohuviinit

21.04.2020 Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä