viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viinilehden Vuoden viinit

Vuoden roseeviini 2017 on valittu!

26.05.2017 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund

Viini-lehti on jälleen valinnut vuoden parhaan roseeviinin. Vuoden 2017 roseeviini Zähringer Pinot Noir Rosé on kypsän marjainen, raikas ja tyylikäs kesäjuoma Saksasta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Viini-lehti on jälleen valinnut vuoden parhaan roseeviinin. Vuoden 2017 roseeviini Zähringer Pinot Noir Rosé on kypsän marjainen, raikas ja tyylikäs kesäjuoma Saksasta.


Zähringer Pinot Noir Rosé 2016

Alkon tuotenro 1:

Roseeviini Saksa
11,59 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Perustelu

Badenin alueelta Saksasta tulevassa viinissä yhdistyvät mielestämme viehättävä kypsä marjaisuus, puhdaspiirteinen raikkaus, tasapainoinen suutuntuma ja harmoninen tyylikkyys. Vaikka viinissä on häivähdys makeutta, on se kokonaisuutena hyvin eloisa.


Viini Wine Awards

Viini-lehden vuoden viinejä koristaa uusi merkki: Wine Awards on paitsi tunnustus lajinsa parhaalle viinille myös marraskuussa järjestettävä tapahtuma, jossa juhlitaan vuoden aikana tehtyjä viinivalintoja. Lue lisää täältä.


Näin valinta tehtiin

Viini-lehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistavat ja arvioivat vuoden aikana kaikki Alkon vakiovalikoiman viinit Viinistä viiniin -kirjaa ja Viini-lehden uutuusarvioita varten. Kaikki viinit maistetaan sokkona ja valinta on heidän yhteisensä.

 

Roseeviinitastingiin hankittiin kaikki Alkoon toukokuun ensimmäisen viikon loppuun mennessä saapuneet uutuusroseet ja Rinta-Huumon sekä Berglundin aikaisemmin parhaimmiksi arvioimat jo pidempään valikoimassa olleet roseeviinit.

Roseet maistettiin sokkona. Sokkona arvioidessa tuottajan, maan tai alueen maine ei pääse vaikuttamaan arvioihin – pakkauksesta tai etiketistä puhumattakaan. Päätös vuoden roseeviinistä tehtiin, ennen pullojen paljastamista.

Lisää roseeviiniarvioita löytyy Viini-lehdestä (ilm. 26.5.).

Lue lisää

Viinilehden Vuoden viinit – vuoden 2023 parhaat pullot!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen

Roseeviini – roseeta vaaleanpunaisesta tumman pinkkiin

25.04.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden roseeviini on täällä – raati valitsi parhaan!

18.04.2023 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä