Yleinen

Testissä: makkara-olut parit

30.05.2017 Elisa Johansson + Olutsuositukset Mariaana Nelimarkka + Kuva Sami Piskonen

Unohda grillimakkara-keskari yhdistelmä. Heittäydy makkaran ja oluen vietäväksi. Testasimme lihaisia makkaroita ja paritimme ne suomalaisille oluille.

Unohda perinteinen grillimakkara-keskari yhdistelmä. Tänä kesänä heittäydytään makkaran ja oluen vietäviksi. Testasimme lihaisia makkaroita ja paritimme ne suomalaisille oluille.

1. Dulano Bratwurst, Saksa

540 g/6 kpl
Liha: 90 % sianliha
Valmistuttaja: Lidl.

Yllättävän pehmeä rakenne. Perinteiset bratwurst-mausteet meirami ja pippuri maistuvat pitkään suussa. Huutaa olutta kaveriksi.

Olutsuositus: Maku Brewing, Vehnä.

 

2. Chef Wotkin´s Kaurisnakki, Suomi

240 g/4 kpl
Liha: kauriinliha 70 %, sianliha 24 %
Valmistaja: Lihatukku Veijo Votkin Oy

Napakka aikuisten nakki. Kaunis tumma riistan väri. Lihaisa maku, jossa sopivasti mausteita. Ripaus juustoa tuo makua ja mehukkuutta.

Olutsuositus: Ruosniemen Panimo, Turisti Global Pale Ale

 

3. Perniön Riistaryynäri, Suomi

300 g/6 kpl
Liha: sianliha 29 %, hirven/kauriinliha 19 %
Valmistaja: Perniön Liha Oy

Ryynimakkaran ystäville luonnonsuoleen pakattu viljaisa jauhomakkara. Ohraa ja ruista. Maku tuo mieleen maalaistalon teurastuspäivän. Vanha kunnon ryynimakkara!

Olutsuositus: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Savu IPA

 

4. LammasMerguez, Suomi

260 g/4 kpl
Liha: lampaanliha 85 %
Valmistaja: Helsingin Makkaratehdas

Vau, mikä lampaan maku! Enemmän kuin makkara. Mehukas makkara, jossa on hyvät Lähi-Idän mausteet. Moninkertainen testivoittaja.

Olutsuositus: Sonnisaari, Pils

 

5. Feris tulinen hot paprika -raakamakkara, Suomi

500 g/4 kpl
Liha: sianliha 95 %
Valmistaja: Feri´s Sausages

Tämä on täyttä tavaraa, tuhtia lihaa! Aidot maut ja mausteet, ei mitään turhaa. Käsintehty raakamakkara luonnonsuolessa. Tulinen paprika maistuu ja tuntuu. Raaka-makkara lihan himoisille.

Olutsuositus: Maistilan Pärske, Pale Ale

 

6. HK Maakarit Krakovan Wojtek, Suomi

260 g/4 kpl
Liha: sianliha 85 %
Valmistaja: HK

Maustettu grillimakkara, jossa pehmeän lihaisa rakenne. Ei liikaa mausteita, rapsakka kuori. Grillimakkaran versio 2.0.

Olutsuositus: Beer Hunter´s, Mufloni IPA

Vastaavia artikkeleita

Huurteista kesää – 5 parasta uutuusolutta!

19.06.2019 Anikó Lehtinen Kuva: Shutterstock

Sami Kurosen kesään kuuluvat grilliruoat ja hyvät viinit

Kaupallinen yhteistyö

31.05.2019 Viini-lehden toimitus + Juomavinkki.fi

Yhdelle tai kahdelle Helsingissä

14.12.2018 Riikka Huotari + Elisa Johansson + Kuvat Sami Piskonen ja Mika Levälampi