Kaupan simoissa isot erot

Testi

Vapun kunniaksi maistelimme simatarjontaa. Eniten kotisimaa muistuttava juoma nousi vertailussa ykköseksi ja Alkon hunajasima yllätti. Hiilihappoja simoissa oli vaihtelevasti, ja makumaailma vaihteli hedelmäisestä teolliseen ja karvaaseen.


Simojen alkuviini

Simapajan kuiva hunajasima Wandering Minstrel

15,77 €/0,75 l (Alko)

Alkoholia: 10 %

Onko tämä simaa? Aivan erilainen kuin muut, kuiva ja reilusti alkoholia. Samea, hyvin vaalea ulkonäkö ja moniulotteinen, hiivainen tuoksu. Maku on karvas ja hiivainen, olutmainen. Alkoholipitoisuutta ei huomaa voimakkaan maun alta.


Raadin suosikki

Wanhan Porvoon Fabriikin kotisima

3,59 €/0,95 l (Prisma)

Alkoholia: 0,8 %

Tuoksu on testatuista miedoimmasta päästä, ei yhtään hyökkäävä. Miellyttävä mieto ja hunajainen maku. Tasapainoinen hieman samea sima. Muistuttaa eniten kotisimaa.


 

Väri kuin oluessa

Marli Kotisima

3,19 €/0,75 l (Prisma)

Alkoholia: 0,5 %

Voimakas, lagermainen väri. Makean mausteinen tuoksu, jossa rusinaa ja hunajaisuutta. Esanssisen makea maku, jossa omenaa kuin siman ja siiderin sekoitus. Vähän väljähtänyt, kaipaisi lisää hiilihappoja.


Kevyen makea

Kaskein juhlasima

3,90 €/1 l (Stockmann Herkku)

Alkoholia 0,8 %
Viinimäinen, vaaleankeltainen väri. Mieto tuoksu, jossa kanelia. Ei arvaisi heti simaksi. Kohtuulliset hiilihapot. Maistuu kevyen makealta ja teolliselta, tuoksuun verrattuna yllättävän keinotekoinen maku.


Edullisin

Spring Alkoholiton sima

1,75 €/1,5 l (Prisma)

Alkoholia: 0%

Tummempi väri kuin muissa simoissa. Tuoksu on makea ja siinä on jotain epämiellyttävän teollista. Maistuu todella makealta, mutta reilut hiilihapot tasapainottavat suutuntumaa.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä