viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Matkat

Viinikaupunki: Madrid

01.02.2017 Timo Santala (teksti ja kuvat)

Espanjan gastronominen keskus Madrid on mainio paikka tutustua Riojan ja Ribera del Dueron viineihin. Koe myös Jerezin uudistuneet sherryt!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Espanjan gastronominen keskus Madrid on mainio paikka tutustua Riojan ja Ribera del Dueron viineihin. Koe myös Jerezin uudistuneet sherryt!

Averías

Antonio Martin maistattaa viinibaarissaan mielellään harvinaisuuksia, joten kaikkea saa myös laseittain. Vaikka viinilista on kattava, kannattaa kysellä suosituksia myös sen ulkopuolelta, esimerkiksi Galiciasta, Valenciasta, Jerezistä ja Madridin alueelta.

Calle Ponzano 16, Chambers, www.taberna-averias.com


Vides

Baarin seinät ovat täynnä pulloja ja Vides ylpeilee syystäkin 125 mielenkiintoisella pientuottajien viinillä, jotka ovat 72:lta eri viinialueelta ja valmistettu 62:sta eri lajikkeesta. Laseittain maisteltavaksi hyvän juustovalikoiman kanssa löytyy 45 viiniä.

Calle Libertad 12, Chueca, www.vinoteca-vides.es


La Fisna

Kaupan ja baarin yhdistelmä on hyvä paikka tutustua Madridin viini-ihmisiin: baarissa järjestetään pieniä viinitapahtumia ja tastingeja, ja siellä viettävät vapaailtojaan kaupungin viiniammattilaiset. Auki myös sunnuntaisin, kun koko muu kaupunki on kiinni.

Calle del Amparo 91, Lavapies, www.lafisna.com

 


Angelita Madrid

Yläkerrassa viinibaari ja modernia espanjalaista ruokaa. Alakerrassa cocktailbaari ja kokeilevampi kansainvälinen keittiö. Valikoima laseittain on monipuolinen ja illalliselle löytyy harvinaisempiakin vuosikertoja, kuten Vega Sicilia 1964.

Calle de la Reina 4, Chueca, madrid-angelita.es


Era

Mercado de Barcelón kauppahallin 2. kerroksen uudessa viinibaarissa lasin kanssa tulee aina laadukas tapas. Diego Benito kokkaa kunnianhimoisia annoksia.

Calle Barceló 6, Chueca


Vinoteca Moratín

Läheisestä kauppahallista ja pientuottajilta raaka-aineet hakeva Marcos Gil kokkaa herkullista sesonkiruokaa ilman kikkailua. Hän puhuu innostuneesti kauden parhaista tomaateista ja valitsee annoksille erinomaiset parit mielenkiintoiselta viinilistalta.

Moratín 36, Las Letras, vinotecamoratin.com


Macera TallerBar

Narciso Bermejon isännöimä Macera TallerBar on tapaus. Drinkkibaarissa ei ole ainuttakaan alkoholibrändiä, vaan kaikki tehdään itse: tislattu alkoholi maustetaan parissa päi- vässä tuoreiksi likööreiksi, joiden pohjalta miksataan erinomaisia drinkkejä.

Calle San Mateo 21, Chueca, www.maceradrinks.com

Lue lisää

Festareiden täydeltä viiniä – TOP 3 festareiden viinitarjonta

23.08.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Festivaalit

3 x Prahan viinibaari – tsekkiläisen natuviinin näyttämöt

22.05.2023 Teksti: Rami Pohjola Kuvat: ravintolat

4 x ruoka- ja viinipodcast

16.05.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä