Suosikkikohteeni: Pekka Kuusisto

Matka

Viulisti Pekka Kuusisto työskentelee solistina eri orkesterien kanssa ympäri maailmaa. Mutta minne hän itse suuntaisi mieluiten kuuntelemaan musiikkia?

Sait syksyllä lontoolaisyleisön laulamaan suomalaista kansanlaulua ja esityksen video levisi internetissä. Miten hulvaton idea syntyi?

Idea syntyi jo kenraaliharjoituksissa mutta mukana oli aimo annos hetken laulua. Tarkoitus oli soittaa ylimääräisenä kansanlaulu, yleisön laulatus tuli mieleen siinä hetkessä.

Millainen musiikillinen projekti inspiroisi tulevaisuudessa?

Olisi hienoa päästä soittamaan jonnekin, missä perinnemusiikki elää vahvana. Soittaa yhdessä kansanmuusikoiden kanssa, löytää yhteinen kieli ja kehittää jotakin aivan uutta soitettavaa.

Mihin haluaisit vielä päästä esiintymään?

Vaikka mihin. Siisteimpiä esiintymispaikkoja ovat usein sellaiset, jotka tulevat jotenkin takavasemmalta ja yllättävät. Koko Afrikka on kokematta ja rytmimusiikin kotina sillä olisi varmasti paljon annettavaa.

Klassinen vai kansanmusiikki?

Sopiva summa molempia. Kansanmusiikissa on tiettyä primitiivisyyttä ja vapautta, siinä keskitytään eri asioihin kuin mihin klassinen viulukoulutus ohjaa ihmistä.

Olet musiikillisesti ennakkoluuloton. Oletko sitä myös keittiössä?

Yritän poiketa tavallisesta ja inspiroidun lähipiirini taitavista kokeista. Viulun soitosta minulla on 37 vuoden kokemus ja harjoitus, ruoanvalmistuksessa en yllä lähellekään samaa tasoa.

Mieleenpainuvin ruokakokemuksesi?

Viimeaikaisista kokemuksista pop up -ravintola Aan Tafel with Maannos Helsingissä. Kokemuksen rakenne oli yksinkertainen mutta yksityiskohdat löivät ällikällä. Musiikillisesti kuvailtuna: sopivassa suhteessa perinnemusiikkia, improvisaatiota, klassisia vaikutteita ja kaukana valtavirran edellä kulkevaa nykymusiikkia.


Pekka Kuusisto: 3 x konserttimatka

Rovaniemi

Uusi hieno konserttisali ja Lapin kamarimusiikkiorkesteri, joka on todennäköisesti maailman pohjoisin ammattilaisorkesteri. Hyvä musiikkielämys voi tuoda valon kaamokseen.

Hong Kong

Koe länsimaisen filharmonisen orkesterin konsertti ja kaupungin kiinalaisen orkesterin perinteisin kiinalaisin mutta tuunatuin instrumentein soittama konsertti. Poikkeuksellinen, mieletön ravintolatarjonta. (Kuvassa Hong Kong Cultural Centre.)

Sydney

Australian Chamber Orchestra on maailman paras jousibändi. Australian keittiö on meheviä makuja, lammasta, kengurua ja huikeita viinejä. Aurinko paistaa.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä