viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Matkat

Suosikkikohteeni: Pekka Kuusisto

11.01.2017 Elisa Johansson

Viulisti Pekka Kuusisto työskentelee solistina eri orkesterien kanssa ympäri maailmaa. Mutta minne hän itse suuntaisi mieluiten kuuntelemaan musiikkia?

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Viulisti Pekka Kuusisto työskentelee solistina eri orkesterien kanssa ympäri maailmaa. Mutta minne hän itse suuntaisi mieluiten kuuntelemaan musiikkia?

Sait syksyllä lontoolaisyleisön laulamaan suomalaista kansanlaulua ja esityksen video levisi internetissä. Miten hulvaton idea syntyi?

Idea syntyi jo kenraaliharjoituksissa mutta mukana oli aimo annos hetken laulua. Tarkoitus oli soittaa ylimääräisenä kansanlaulu, yleisön laulatus tuli mieleen siinä hetkessä.

Millainen musiikillinen projekti inspiroisi tulevaisuudessa?

Olisi hienoa päästä soittamaan jonnekin, missä perinnemusiikki elää vahvana. Soittaa yhdessä kansanmuusikoiden kanssa, löytää yhteinen kieli ja kehittää jotakin aivan uutta soitettavaa.

Mihin haluaisit vielä päästä esiintymään?

Vaikka mihin. Siisteimpiä esiintymispaikkoja ovat usein sellaiset, jotka tulevat jotenkin takavasemmalta ja yllättävät. Koko Afrikka on kokematta ja rytmimusiikin kotina sillä olisi varmasti paljon annettavaa.

Klassinen vai kansanmusiikki?

Sopiva summa molempia. Kansanmusiikissa on tiettyä primitiivisyyttä ja vapautta, siinä keskitytään eri asioihin kuin mihin klassinen viulukoulutus ohjaa ihmistä.

Olet musiikillisesti ennakkoluuloton. Oletko sitä myös keittiössä?

Yritän poiketa tavallisesta ja inspiroidun lähipiirini taitavista kokeista. Viulun soitosta minulla on 37 vuoden kokemus ja harjoitus, ruoanvalmistuksessa en yllä lähellekään samaa tasoa.

Mieleenpainuvin ruokakokemuksesi?

Viimeaikaisista kokemuksista pop up -ravintola Aan Tafel with Maannos Helsingissä. Kokemuksen rakenne oli yksinkertainen mutta yksityiskohdat löivät ällikällä. Musiikillisesti kuvailtuna: sopivassa suhteessa perinnemusiikkia, improvisaatiota, klassisia vaikutteita ja kaukana valtavirran edellä kulkevaa nykymusiikkia.


Pekka Kuusisto: 3 x konserttimatka

Rovaniemi

Uusi hieno konserttisali ja Lapin kamarimusiikkiorkesteri, joka on todennäköisesti maailman pohjoisin ammattilaisorkesteri. Hyvä musiikkielämys voi tuoda valon kaamokseen.

Hong Kong

Koe länsimaisen filharmonisen orkesterin konsertti ja kaupungin kiinalaisen orkesterin perinteisin kiinalaisin mutta tuunatuin instrumentein soittama konsertti. Poikkeuksellinen, mieletön ravintolatarjonta. (Kuvassa Hong Kong Cultural Centre.)

Sydney

Australian Chamber Orchestra on maailman paras jousibändi. Australian keittiö on meheviä makuja, lammasta, kengurua ja huikeita viinejä. Aurinko paistaa.

Lue lisää

Moderni ja trendikäs suurkaupunki: Hampurin ruoka- ja juomavinkit

27.01.2022 Kalle Kirstilä + kuvat Robert Seger

11 x Rollo: kaupunkimatka Rovaniemelle – katso matkavinkit!

25.01.2022 Kalle Kirstilä + kuvat Robert Seger ja Visit Rovaniemi

Sikke Sumari palasi ravintoloitsijaksi Helsinkiin

03.04.2019 Elisa Johansson + Kuva Jarkko Virtanen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä