Kemin jäätävä elämys

Ravintolat

Kemissä 25 000 kuutiota lunta ja jäätä muuttui tammikuussa jälleen lumilinnaksi. Merivedestä jäädytettyjen pöytien ääressä voi nauttia myös kolmen ruokalajin illallisen.

Pukeutumiskoodi kolmen ruokalajin illalliselle on käytännöllinen: Toppapuku, talvijalkineet, käsineet ja hattu. Kerrankin saa syödä hattu päässä. Se on jopa toivottavaa, Kemin lumilinnan sisälämpötila kun on aina viisi astetta pakkasella.
Yli 200-paikkaisessa ravintolassa voi nauttia jääpöytien ääressä illallisen lisäksi myös lounasta, kylmiä sekä lämpimiä juomia ja pientä makeaa.
”Aterimissa on silikonipäät, joten ne eivät tunnu yhtä kylmiltä kuin teräksiset vastaavat. Ruoan uskaltaa syödä jopa ilman hanskoja”, ravintolatoimen päällikkö Merja Hooli kertoo.

Ruoan saaminen lämpimänä asiakkaalle jääpöydän ääreen on hiottu prosessi, jossa tarkkuus ja lämpötilojen mittaaminen ovat avainasemassa.
”Monesti asiakkaat hämmästyvät saadessaan eteensä ruoan jopa lämpimämpänä kuin normaalioloissa. Se on vuosien kokemuksen ja työn hiomisen tulos. Viininkin lämpötiloista kannetaan huolta. Kenenkään ei tarvitse juoda jääkylmää punaviiniä”, Hooli lupaa.

visitkemi.fi.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä