viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Matkat

Viinibileet kirkon kellarissa

14.09.2016 Teksti: Elisa Johansson Kuva: Ville Palonen

"Pappikin innostui ja päätti hankkia kirkon kellariin muutaman tankin, joissa valmistuu nyt ehtoollisviinit."

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Saksan Deidesheimissa ja sen ympäristössä asustaa aktiivinen nuorten viinintekijöiden joukko. 13 ystävyksestä koostuva Wine Change -ryhmä syntyi vuonna 2009 paikallisen papin avustuksella. Tapasimme 29-vuotiaan Kathrin Otten perheen viinitilalla (Weingut Mehling)  ja hän kertoi hauskan tarinan, miten Wine Change sai alkunsa.

”Deidesheimissa järjestetään vuosittain paikallisten viinitilojen tapahtuma, jossa alueen perinteiset tilat maistattavat viinejään. Tapahtuma on jotenkin jämähtänyt traditioihinsa eikä mukaan haluttu ottaa uusia naamoja. Me nuoret viinintekijät pyysimme lupaa päästä mukaan esittelemään viinejämme lauantaipäivänä, varsinaisen perjantaisen tapahtuman jälkeen. Vuokra asetettiin kuitenkin niin korkeaksi, ettei siihen ollut mitään mahdollisuuksia.”

”Paikallinen katollinen pappi kuuli asiasta ja tarjosi apuaan. Saimme käyttöömme kirkon tilat ja kellarin. Liput tapahtumaan myytiin loppuun parissa päivässä, tunnelma oli hulvaton, ajoittain jopa kaaosmainen ja loppuillasta ihmiset melko päissään. Meillä viinintekijöillä oli mahtava fiilis onnistumisesta ja yhteishenki kohdillaan. Päätimme perustaa Wine Change -ryhmän ja jatkaa yhteistä tekemistä.”

”Pappikin innostui ja päätti hankkia kirkon kellariin muutaman tankin, joissa valmistuu nyt ehtoollisviinit Wine Change -jäsenten avustuksella. Ehtoolisviinejä on kolmen tasoisia, omat viinit juhlapyhiin ja arkisempiin kirkon menoihin. Pieni määrä viiniä riittää myös myyntiin.”

 

 

Lue lisää

Pintaa syvemmältä – pruuvissa saksalaiset valkoviinit

18.04.2023 Antero Niemiaho + kuva ASI/HRVPROD

Jochen Dreissigacker: viinivallankumouksellinen

13.05.2022 Ilkka Sirén + kuva Peter Bender

Suomalaiset viinintekijät maailmalla: mitä heille kuuluu?

07.02.2022 Viinilehden toimitus + kuvat tiloilta

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä