Drinkit

6 vinkkiä, joilla teet boolista drinkin

16.09.2015 Mikko Numminen

”Salaisuus, jota kaikki baarimestarit yrittävät varjella, on se, kuinka helppoa juomien valmistaminen on. Se on aivan järjettömän helppoa”, Altia Akatemian valmentaja, baarimestari Mikael Karttunen kertoo.

Näillä vinkeillä tuunaat boolisi drinkeiksi.

drinkki-pääkuva

”Salaisuus, jota kaikki baarimestarit yrittävät varjella, on se, kuinka helppoa juomien valmistaminen on. Se on aivan järjettömän helppoa”, Altia Akatemian valmentaja, baarimestari Mikael Karttunen kertoo.

Karttunen on työskennellyt muun muassa hotelli Tornin American Barin baarimestarina sekä Nobel-juhlien pääbaarimestarina vuosina 2009-2011.

Hänen mukaansa kotona drinkkien valmistaminen ei vaadi erikoisvälineitä tai syvää perehtymistä. Yksinkertainen booliresepti voi toimia erinomaisesti myös drinkkinä.

”Vaikka boolin reseptit on useimmiten mitoitettu boolimaljaan tai kannuun, kaikkea reseptiikkaa voi käyttää myös drinkkeinä.”

Karttunen antoi keskiviikkona Mikä viini -tapahtumassa vinkkejä helppoon drinkintekoon kotiolosuhteissa. Kokosimme Viinin toimituksessa niiden pohjalta seuraavan listan.

1. Tarjoile luovasti

Juoman voi tehdä vaikka nuudelikulhoon, kuten yllä. Pillit voi naamioida syömätikuiksi. Drinkkilasiksi käyvät myös vaikkapa hillopurkit. Jos kannen saa kiinni, juoman voi sekoittaa kätevästi ravistelemalla. Brunssilla kirpeän boolin voi tarjoilla teemaan sopivasti kahvikupeista. Eriparilasit? Loistava idea. Nyt on trendikästä olla kotikutoinen.

2. Anna yrteille piiskaa

Yrtit heräävät eloon, kun niitä napauttaa muutaman kerran ennen drinkkiin laittamista. Etenkin minttu kaipaa vähän piiskaamista. Kun yrtit murskataan drinkkiin, niistä saadaan enemmän makua irti. Ethän kuitenkaan möyhennä yrttejä liikaa, tuloksena on vain ylimääräistä kitkeryyttä. Muista: et ole tekemässä pestokastiketta, vaan drinkkiä.

3. Jääpalat ovat ok

Jäämurskan tilalla voi käyttää jääpaloja. Niistäkin voi tulla pulaa, jos vieraita on enemmän. Jäitä voi säästää nokkelalla kattauksella: Laita lasiin 4-5 jäätä, ja tarjoile juoma erillisessä nekassa, josta kukin vieras voi kaataa juomansa jäiden päälle.

4. Etkö pidä makeasta? Kokeile limeä

Useat likööripohjaiset boolit ovat melko makeita. Jos sokerisuus tökkii, lisää joukkoon makeutta tasapainottavaa limeä.

5. Älä säästä mehusta

Klassisissa drinkeissä pohjana olevalla alkoholijuomalla on usein iso rooli. Esimerkiksi Champagne Julep on sitä parempi, mitä parempaa samppanjaa siihen käytetään. Boolisekoituksissa viini voi olla edullisempaakin, kunhan se on tyyliltään oikeanlaista. Sen sijaan omenamehun kanssa ei pidä säästellä. Halvimman bulkin sijaan kannattaa hankkia puoli euroa kalliimpaa laatua.

6. Sovella ja testaa itse

Tuliko idea, kuinka boolia voisi tuunata paremmaksi? Toteuta se. Yksinkertaisten reseptien yksi hyvä puoli on se, että ne taipuvat moneen. Jos esimerkiksi haluat korostaa kuvan Green Hornet -drinkin itämaisia vaikutteita, voit lisätä mausteeksi tuoretta inkivääriä ja korvata tavallisen basilikan thaibasilikalla.

Green Hornetin ja muita Mikael Karttusen laatimia drinkkiohjeita löydät osoitteesta viinimaa.fi.

Vastaavia artikkeleita

Aurinkoa ja roseeviiniä! Roseeviinicocktail jaettaviin hetkiin

10.05.2021 Viinilehden toimitus

Terassikauden raikkain drinkki on inkiväärinen valkkaritonic

27.04.2021 Viinilehden toimitus

Portviini-kahvicocktail lämmittää!

17.03.2021 Viinilehden toimitus