viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Opi viineistä

Kaapin paikka

25.01.2013 Essi Mäntylahti + Kuva Jarkko Virtanen

Oma viinikellari jää monella viininystävällä haaveeksi, mutta sitä odotellessa viinikaappi voi olla nappiostos – ainakin huolellisen ynnäämisen ja sijoittelun jälkeen.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

2013_VIINI1_Kaapin_paikkaKoristeellinen viinipulloteline saattaa olla keittiön katseenvangitsija, mutta se ei ole kuitenkaan pidemmän päälle hyvä paikka säilyttää viiniä. Myös jääkaapissa tulee äkkiä rajat vastaan, jos perheessä lainkaan harrastetaan kokkaamista. Onnellinen ratkaisu voi olla viinikaappi. Valikoima on nykyisellään varsin laaja ja monipuolinen.

Valinnan hetkellä saattaa kuitenkin mennä sormi hetkeksi suuhun, sillä tuotetestejä löytyy lähinnä tavallisista kylmälaitteista. Ainoa testintapainen viininsäilytyksen osalta löytyy Tekniikan Maailmasta vuodelta 2005. Myös viinikaapin sijoittaminen kysyy pohdiskelua ja saattaa vaatia myös ammattilaisen apua.

Ennen lopullista valintaa kannattaa ainakin pohtia, tarvitseeko kaappia temperointiin vai pitempiaikaiseen säilytykseen.

Temperointikaappi sopii mainiosti viinien lyhytaikaiseen säilyttämiseen. Temperointikaapeissa on usein kaksi tai kolme lämpötila-aluetta, jolloin erityyliset viinit on helppo säilyttää omissa osastoissaan valmiiksi ihanteellisissa tarjoilulämpötiloissaan. Varastointikaappi on puolestaan tehty viinin pitkäaikaiseen varastoimiseen ja takaa optimaaliset olosuhteet viinin kehittymiselle pullossa.

 

Lue lisää

Säilytä viinit oikein

Kaupallinen yhteistyö

03.05.2021 Viinilehden toimitus + kuva Witt

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä