viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Rablin Blauer Zweigelt kuin suoraan mustikkametsästä

6 / 2013 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Itävalta

Arvio

Tämän viikon viinivinkkinäni suosittelen mehevää itävaltalaista punaviiniä. Lasista tulvahtaa kypsän marjainen, lähes makea tuoksu. Siinä on erotettavissa mustikkaa ja tummaa kirsikkaa. Viinin keskitäyteläinen maku on suutuntumaltaan erittäin pehmeä ja hyvin mehukas. Maku toistaa tuoksun mustikkaisuuden. Blauer Zweigelt-lajikkeesta valmistetussa viinissä on myös hentoa yrttisyyttä ja häivähdys savua. Makua tasapainottavat eloisa hapokkuus ja poikkeuksellisen pehmeät tanniinit. Kokonaisuus jättää harmonisen jälkivaikutelman.

Aromikas halloumi viimeistelee muhevan kasvisannoksen

Pehmeän marjaisen, mehevän punaviinin seuraan on helppo suositella erilaista tarjottavaa, sillä viinissä ei ole särmikkäitä kulmia, joita ruoan avulla pitäisi pyöristää.

Tällä kertaa voisit valmistaa Rablille talvikeleilläkin lämmittävää kasvispataa, jonka voit viimeistellä esimerkiksi halloumijuustolla.

Hienonna runsaasti sipulia ja valkosipulia. Kuumenna padassa pikkutilkka öljyä ja lisää sipulit sinne freesaantumaan. Halkaise kirsikkatomaatteja ja lisää ne pataan yhdessä pilkottujen, aurinkokuivattujen tomaattien kera. Lorauta joukkoon myös aurinkokuivattujen tomaattien öljyä.

Heitä pataan reilusti tuoretta timjamia sekä loraukset valkoviiniä, tomaattimehua ja balsamiviinietikkaa. Anna hautua.

Leikkaa munakoiso paksuiksi viipaleiksi ja ripottele pintaan suolaa. Tämä irrottaa munakoisosta nestettä. Tee reilunkokoisia kuutioita kesäkurpitsasta ja erivärisistä paprikoista. Kuivaa munakoisoviipaleet talouspaperilla ja leikkaa sen jälkeen myös munakoiso reiluiksi kuutioiksi.

Kuumenna toisessa padassa tilkka öljyä ja freesaa nopeasti leikkaamasi munakoisot, kesäkurpitsat ja paprikat. Yhdistä tämän jälkeen padat, mausta mustapippurilla, suolalla ja nosta noin 160 asteiseen uuniin hautumaan.

Leikkaa halloumijuusto viipaleiksi. Kuumenna paistinpannu ja pariloi juustoviipaleisiin kaunis pintaväri pannulla.

Ota pata uunista ja nostele mehevää kasvispataa lautaselle. Asettele halloumijuusto annokseen ja murra tuoretta patonkia seuraksi. Nauti mehevän Rablin Zweigeltin kera!

Edellisen viikon viinivinkki

Tyylikkäitä kuplia aurinkoisen Tasmanian rinteiltä

Jansz Premium Cuvée Brut

Kuohuviini Tasmania
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä