Peter Lehmann The Barossan Shiraz 2016

Punaviini Australia

Arvio

Avoin, hyvin kypsän hedelmäinen, mustasävytteinen, tiivishenkinen ja paahteinen tuoksu. Siinä on karhunvatukkaa, mustaherukkaa, mustikkaa, kuivattuja hedelmiä ja paahteisuutta. Näitä vivahteita tukevat lisäksi mokkaiset ja tummaa suklaata aromeiltaan muistuttavat sävyt. Maku on hyvin täyteläinen ja toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi kahvia, yrttejä ja tammikypsytyksen tuomaa reilua aromikkuutta. Alun muheva suutuntuma ryhdittyy runsaan, mutta pehmeän tanniinisuuden myötä. Viini jättää pitkään maistuvan, hieman suuta kuivattavan, savuisen, nielua lämmittävän jälkivaikutelman.

Ruokasuositus

Aromikkaat tummat liharuoat - myös riista.

Sopivia reseptejä

Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
8 h 50 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Grillatut porsaan kyljykset, maissisalsa ja chipotlekerma

time Created with Sketch.
6 h
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Nuotio-bouillabaisse

time Created with Sketch.
1 h 10 min
Maidoton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

3 aromaattista viiniä, 3 juustoa – katso parhaat makuparit

19.06.2019 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Huurteista kesää – 5 parasta uutuusolutta!

19.06.2019 Anikó Lehtinen Kuva: Shutterstock

TOP 5: Viinit kesäiseen kalapöytään

17.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Sami Repo