Viiden lajikkeen alsacelainen kuhalle

Viinivinkki 46/2016

Gentil ’Hugel’ 2014

Gentil ’Hugel’ 2014

007483, Alkon tuotesivu

Valkoviini / AC Alsace / Ranska
Hugel
Gewürztraminer, Muscat, Pinot Gris, Riesling, Sylvaner
12,90 € (0,75 l)

Runsas, kypsän hedelmäinen ja mausteinenkin valkoviini tuo mieleen omenan, päärynän, yrtit ja jopa pippurin.

Arvio: Hedelmäinen, hennon kukkainen, mausteinen, omenaa, päärynää ja persikkaa muistuttava tuoksu. Kuiva, mutta reilun hedelmäinen maku myötäilee tuoksua. Siinä on lisäksi rusinaisuutta, parfyymisyyttä, yrttisyyttä ja jopa pippurista mausteisuutta. Tiivis hapokkuus antaa makuun eloa ja kantaa viiniä pitkään, hieman nielua lämmittävään, punaista omenaa muistuttavaan jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini noutopöytiin. Runsaan punalihaisen kalan, vaalean lihan ja täyteläisten salaattien seuraan.

3/ 5 Laadukas ja hyvin tehty
Laatu vastaa hintaa
Valmis, mutta kehittyy

Kuha saa hapankorpusta rapean paistopinnan ja risotosta mehevän lisukkeen

Ruokasuositukseni tämän viikon viinille on paistettua kuhaa mehevällä punajuuririsotolla.

Aloita poistamalla nahattomista kuhafileistä ruodot. Helpoiten se hoituu ns. v-leikkauksella. Mausta fileet suolalla.

Kuori ja leikkaa etikkapunajuuria pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kattilassa tai padassa tilkka öljyä ja nokare voita. Lisää kattilaan hienonnettua salottisipulia, valkosipulia ja risottoriisiä. Kuullottele hetkinen koko ajan sekoittaen. Lorauta mukaan tilkka kanalientä, hieman valkoviiniä ja sekoita.

Aloita liemen lisääminen vähitellen. Liemenä voit käyttää kaupasta hankittua punajuurimehua. Lisää mehua vain niin paljon että riisi juuri ja juuri peittyy. Lisää mehua aina tarvittaessa. Muista sekoittaa taajaan.

Kun riisi alkaa olemaan lähes kypsää, lisää joukkoon hienonnettua timjamia, kuutioimasi etikkapunajuuret, hieman murustettua vuohenjuustoa ja reilummin raastettua parmesania. Tarkista maku.

Hienonna huhmareessa tai pakastepussissa murskaten muutama hapankorppu ja levitä muru lautaselle. Raasta joukkoon hieman sitruunankuorta ja sekoita. Riko toiselle lautaselle kananmuna ja vatkaa sen rakenne rikki haarukalla.

Pyöritä kuhafileet kananmunassa ja sitten hapankorppumurussa. Kuumenna pannulla reilu nokare voita ja paista fileet molemmin puolin rapeaksi. Varo ettei hapankorppukuorrute pala. Purista pintaan sitruunamehua. Mikäli fileet ovat paksuja, voit nostaa kalat nopean paiston jälkeen uunipellille ja kypsentää hetkisen uunissa.

Nostele mehevää risottoa lautaselle ja asettele rapeapintaiset kalafileet annokseen. Nauti aromikkaan alsacelaisen kera!

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä