Esporão Colheita 2016

Punaviini Portugali

Arvio

Tummasävytteisen syvä tuoksu on hieman kehittynyt. Se tuo mieleen muun muassa mustaherukan, karhunvatukan, hyvin kypsän puolukan, sekä yrttisen ja vienon savuisen aromimaailman. Maku on melko täyteläinen toistaen tuoksun vivahteet. Viinissä on lisäksi orastavaa nahkaisuutta ja paahteista mausteisuutta. Vielä varsin nuorekas viini saa ryhdin kypsästä, kevyesti suuta kuivattavasta tanniinista sekä hapankirsikkaisesta hapokkuudesta. Kokonaisuus jättää ryhdikkään jälkivaikutelman.

Ruokasuositus

Tummat liharuoat mediumkypsänä. Myös kovat, suolaiset juustot.

Sopivia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Varhaisperuna-fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Salaatti
Pääruoka

Nuudeli-mansikkasalaatti

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Salaatti

Vastaavia artikkeleita

TOP 5: Viinit kesäiseen kalapöytään

17.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Sami Repo

Parasta nyt: metsältä maistuvat kotimaiset kesäjuomat

17.06.2019 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä