Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2014

Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2014
Luonteikas viini

511427, Alkon tuotesivu

Valkoviini / AC Alsace Grand Cru / Alsace, Ranska
Dopff & Irion
Riesling
17,98 € (0,75 l)

Arvio: Monivivahteisen tyylikäs, hieman kehittynyt tuoksu tuo mieleen omenan, kypsän persikan, mausteisen kukkaisuuden ja orastavan petrolisuuden. Tuoksun aromit tarkasti toistava maku on lähes kuiva. Siitä voi lisäksi aistia makeita sitrushedelmien ja hunajamelonin vivahteita. Vaikka maussa on hentoa makeutta, tuo reilu hapokkuus ja mausteisuus makuun ryhtiä. Viini jättää leveän, ananakseenkin vivahtavan jälkivaikutelman. Lähes kuiva maku toistaa tuoksun aromit. Siinä on makeaa sitruksisuutta, persikan kiveä - myös makeaa ananasta ja hunajamelonia. Miellyttävä hedelmähapokkuus ryhdittää makua ja kantaa kokonaisuutta pitkään maistuvaan, veden kielelle nostattavaan, parfyymiseen - ja petroliseen jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini runsaiden, mutta selkeämakuisten kala- ja äyriäisruokien seuraan. Vaikkapa hieman maustetumpinakin versioina.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

5/ 5 Tyylikäs huippuviini
Edullinen ostos
Valmis, mutta kehittyy

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä