Bründlmayer Grüner Veltliner 2016

Valkoviini Itävalta

Arvio

Kypsän omenainen, persikkainen, yrttinen ja vienosti pippurinen tuoksu. Maku on kuiva toistaen tuoksun aromit. Suutuntumaltaan viini on melkoisen rotevan ryhdikäs. Makua tukee tuntuvan hapokkuuden lisäksi reilu mineraalisuus. Jämäkkä kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, veden kielelle nostattavan, sitruksisen ja jopa hieman ruutisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus

Paistettu tai grillattu vaalea liha ja runsas punalihainen kala.

Sopivia reseptejä

Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
8 h 50 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Grillatut porsaan kyljykset, maissisalsa ja chipotlekerma

time Created with Sketch.
6 h
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Nuotio-bouillabaisse

time Created with Sketch.
1 h 10 min
Maidoton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

3 aromaattista viiniä, 3 juustoa – katso parhaat makuparit

19.06.2019 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Huurteista kesää – 5 parasta uutuusolutta!

19.06.2019 Anikó Lehtinen Kuva: Shutterstock

TOP 5: Viinit kesäiseen kalapöytään

17.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Sami Repo