Antologia Barolo 2013

Punaviini Italia

Arvio

Kehittynyt, kuivattuja hedelmiä, paahteista mausteisuutta ja nahkaisuutta tarjoava, mutta luonteeltaan hillitty tuoksu. Viinistä voi erottaa myös hentoa kukkaisuutta ja lakritsia. Myös maku on kehittynyt ja tyylikkään moniulotteinen. Tuoksun aromien lisäksi viinissä on hapankirsikkaa, yrttisyyttä ja paahteisen tammisuuden tuomaa kahvia ja suklaankin vivahteita. Viinin suutuntuma ryhdittyy terhakkaan hapokkuuden ja suuta kuivattavan tanniinisuuden myötä. Kokonaisuus jättää pitkän, kukkaisen parfyymisen ja nahkaisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus

Selkeämakuiset tummat liharuoat ja riista. Myös kovat, suolaiset juustot.

Sopivia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Varhaisperuna-fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Salaatti
Pääruoka

Nuudeli-mansikkasalaatti

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Salaatti

Vastaavia artikkeleita

TOP 5: Viinit kesäiseen kalapöytään

17.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Sami Repo

Parasta nyt: metsältä maistuvat kotimaiset kesäjuomat

17.06.2019 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä