Suuntäyttävä fenkolikeitto viimeistellään mausteisilla rapusattumilla
Runsaan, raikkaan hedelmäisyytensä johdosta Yalumban Riesling on monikäyttöinen ruokaviini.
Kokeile viiniä tammikuun keleillä lämmittävän, täyteläisen fenkolikeiton kanssa. Paloittele muutama fenkoli, sekä hienonna reilusti salotti- ja valkosipulia. Kuullota fenkolit ja sipulit padassa. Lisää pataan valkoviiniä, kanalientä ja mustapippuria. Keitä noin 30 minuuttia – tai kunnes fenkolit tuntuvat pehmeiltä. Soseuta ja paseeraa halutessasi vielä siivilän läpi.
Kuumenna kiehuvaksi ja lorauta halutessasi pataan tilkka pernod’ta. Lisää joukkoon kermaa ja keitä hetkinen kunnes paksuuntuu. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Valmista tämän jälkeen keiton viimeistelyä varten paistetut jättikatkaravun pyrstöt. Kuivaa sulatetut jättikatkiksen pyrstöt talouspaperilla tai liinalla. Hienonna valkosipulia, hieman inkivääriä, chiliä ja korianteria. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja lisää siihen valkosipuli, inkivääri ja chili. Lisää hetkisen kuluttua pannulle jättikatkaravun pyrstöt ja viimeistele sekoittamalla joukkoon tuore korianteri. Tarkista maku.
Kauho kulhoon höyryävää keittoa ja viimeistele annos nostelemalla paksuun keittoon paistetut katkaravunpyrstöt. Avaa Yalumban Y Riesling ja nauti!