Arvio
Tämän syksyisen viikon suositusviinini on valmistettu Viognier-lajikkeesta. Viinissä on avoin ja kypsän hedelmäinen tuoksu, joka viestii makeista mausteista ja tietynlaisesta kermaisuudesta. Runsas maku on kuiva, mutta tuoksua myötäilevästi hedelmäinen – lähes eksoottinen. Muhevan leveää suutuntumaa ryhdittävät makea mausteisuus ja sitrusmainen hapokkuus. Tasapainoinen kokonaisuus jättää aavistuksen lämminhenkisen jälkivaikutelman.
Mehevä maissikana kera kuskusin ja hunajalla viimeistellyn kastikkeen
Suosittelen valmistamaan tämän viinin seuraksi mehevää maissikananrintaa.
Ota rintafilee hyvissä ajoin ennen paistamista huoneenlämpöön. Mausta liha suolalla ja rouhaisulla mustapippuria. Anna maustua.
Kuumenna pannulla loraus öljyä ja runsas nokare voita. Lisää pannulle suikaloitua tuoretta salviaa ja maissikanan rintafileet. Paista lihaan kauttaaltaan kaunis pintaväri. Nosta filee tai fileet uunivuokaan ja kypsennä loppuun uunissa. Vältä kypsentämästä liikaa ettei maukas liha kuivu. Anna lihan vetäytyä uunikypsennyksen jälkeen.
Valmista lisukkeeksi kuskusia. Katso liemen ja suurimoiden suhde kuskus-paketista. Kuumenna kattilassa kanalientä ja lisää joukkoon kuskus-suurimot. Sekoita ja nosta kattila liedeltä. Lisää joukkoon sulatettuja pakasteherneitä, hieman raastettua sitruunankuorta ja pikkuloraus valkoista balsamicoa. Anna hautua. Kun kuskus on kypsää, sekoita se haarukalla irtomaiseksi.
Kastikkeen voit valmistaa helposti sekoittamalla kermaviilin joukkoon hieman hunajaa, raastettua sitruunankuorta, hienonnettua salviaa, suolaa ja mustapippuria.
Nostele lautaselle maukasta kuskusia, viipaloi päälle vetäytynyttä maissikanaa ja viimeistele annos lusikoimalla sille hieman kermaviilikastiketta.
Herkuttele Yalumban Viognierin kera.