Arvio
Viikon viiniksi on valittu australialainen, maukkaan hedelmäinen valkoviini. Viinissä on hyvin kypsän hedelmäinen tuoksu, joka on täynnä eksoottisvivahteisia aromeja. Melko avoimesta tuoksusta voi erottaa muun muassa ananaksen ja melonin meheviä vivahteita. Tuoksua seuraa myös hyvin kypsän hedelmäinen maku joka allekirjoittaa tuoksun lupaaman aromikkuuden. Viinin kypsää hedelmäisyyttä tukee eloisa hapokkuus, joka tekee kokonaisuudesta miellyttävän ja tasapainoisen. Maku kantaa mukavasti varsin pitkään, hennon pähkinäiseen ja kermaisiakin vivahteita sisältävään jälkivaikutelmaan.
Viinin seuraksi
Tämä maukas aussivalkkari maistuu takuuvarmasti vaikkapa sesonkiin kuuluvan, mehevän korvasienikeiton kanssa. Ryöppää reilussa vedessä tuoreet korvasienet mielellään kolmeen kertaan. Hienonna keittoa varten reilusti tavallista tai salottisipulia. Kuumenna kattila ja lisää sinne hyvin valutetut, mahdollisimman kuivaksi puristetut ja maun mukaan pilkotut korvasienet. Näin sienistä haihtuu ylimääräinen neste. Lisää nyt kattilaan reilu nokare voita ja hienonnettu sipuli. Kuullota sipuleita ja sieniä, kunnes sipuli muuttuu hieman läpikuultavaksi. Lorauta tämän jälkeen joukkoon kuivaa valkoviiniä (mielellään tietenkin tätä Wynnsin Chardonnayta) ja kuumennettua kanalientä. Hauduta hetkisen ajan ja lisää joukkoon kermaa. Kiehuta hiljaa hymyillen, kunnes keitto on rakenteeltaan toivomuksiesi mukaista. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Nauti tuoreen patongin ja herkullisen Wynns Coonawarra Chardonnayn kanssa.