Maukkaan valkoviinin rinnalle valmistuu mehevä lohiannos perunakrokettien kera
Puhdista lohifilee ja leikkaa se annospaloiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja purista päälle hieman sitruunamehua. Anna maustua.
Jatka lisukkeen valmistamisella. Tee perunamuhennos. Keitä kuoritut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kaada vesi pois ja lisää hieman kuumaa punaista maitoa. Soseuta tasaiseksi. Perunamuusin tulisi jäädä melko tiiviiksi. Anna jäähtyä.
Lisää jäähtyneeseen massaan kuullotettua, hienonnettua sipulia ja murennettua vuohenjuustoa. Sekoita joukkoon vielä kaksi kananmunaa perunamuusikiloa kohden. Tarkista maku.
Muotoile massasta noin 5 cm pituisia pötköjä. Pyörittele ne rikkivatkatussa kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa.
Kuumenna kattilassa syväpaistoöljyä tai rypsiöljyä 175 asteiseksi ja uppopaista korppujauhotetut perunapötköt öljyssä. Nosta talouspaperin päälle jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Laita lämpimään uuniin lohen paistamisen ajaksi.
Paista lohesta leikkaamasi annospala hitaasti pelkästään nahan puolelta.
Lusikoi lautaselle pestolla ja sitruunamehulla maustettua kermaviiliä ja nosta mehevä lohipala päälle. Viimeistele annos lisäämällä lautaselle runsaan täyteläisiä perunakroketteja.
Herkullista kreikkalaista lasiin ja nautinnollinen viinihetki on valmis!