Viikon viinivinkki

Vinho Verde Alvarinho

45 / 2011 Aki Björklund2

Arvio

Tämän viikon viinivinkkini on runsas, mutta ryhdikkään terhakas valkoviini Portugalista. Viinissä on raikkaan avoin, reilun kypsän omenainen, persikkainen ja kukkaisenkin parfyyminen tuoksu. Tuoksua seuraa kuiva ja mausteisen hedelmäinen maku. Tuoksusta erotettavien aromien lisäksi maussa on sitruunaisuutta ja vihreäsävytteistä yrttisyyttä. Mausteisuus ja hapokkuus tuovat hieman jopa raskaaltakin tuntuvaan suutuntumaan ryhtiä. Kokonaisuus jättää pitkähkön, nielua lämmittävän jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Runsaan, Alvarinho –lajikkeesta valmistetun valkoisen vinkun kera maistuu mehevä, syksyinen ahvenannos. Poista ahvenfileistä ruodot leikkaamalla veitsellä siisti v-viilto fileisiin. Mausta kalat suolalla ja pippurilla. Valmista yksinkertaisen herkullinen kastike lämmittämällä hiljalleen kattilassa yhtä paljon smetanaa ja kuohukermaa. Lisää joukkoon hienonnettua tilliä, rouhaisu mustapippuria, sitruunanmehua, hyppysellinen cayennepippuria ja ripaus suolaa. Kiehauta kastike. Kuumenna paistinpannu ja paista ahvenfileisiin voissa kaunis pintaväri. Käännä fileet ja lisää paistinpannulle kiehautettu kastike. Tarjoile mehevän perunalisäkkeen tai riisin ja yrttisen Vinho Verde Alvarinhon kera.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.