Arvio
Tämän viikon suositusviini on chileläinen, mehevä punaviini. Tuoksuteltaessa Viña Maipon Cabernet Sauvignon –lajikkeesta valmistettua viiniä, voi erittäin avoimesta ja nuorekkaasta tuoksusta erottaa tuntuvaa mustaherukkaa ja savuisen muhevia piirteitä. Tuoksua seuraava maku on intensiivisen hedelmäinen, hieman kehittynyt ja aromeiltaan hyvin moniulotteinen. Pehmeä mausteisuus ja kypsät tanniinit antavat maukkaalle kokonaisuudelle tasapainoa ja kannattavat kokonaisuutta monivivahteiseen jälkivaikutelmaan.
Viinin seuraksi
Mehevän nuorekas punaviini maistuu selkeämakuisen, grillatun, tumman lihan kera. Hanki maukasta naudan ulkofilettä. Mikäli saat marmorifilettä, niin aina parempi. Marinoi fileestä leikattuja pihvejä reilusti yrttisessä marinadissa. Käytä öljyn ja punaviinin lisäksi timjamia ja rosmariinia. Anna marinoitua vaikka yön yli. Kuivaa pihvit hyvin ennen grillaamista. Mausta liha pippurilla ja suolalla. Grillaa kuumassa grillissä ja kääri pihvit vetäytymään folion sisään. Tarjoa lisäkkeenä grillattuja perunaviipaleita. Esikeitä perunat kattilassa. Leikkaa ne noin 1,5-2 cm paksuisiksi viipaleiksi ja grillaa perunat esimerkiksi grillin parilalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Kastikkeeksi voit valmistaa smetanalla sidottua parmesan -raastetta. Raasta reilusti parmesan-juustoa ja sekoita joukkoon smetanaa sen verran että voit muotoilla lusikoilla pieniä nokareita kuuman pihvin päälle. Maukkaita grillaushetkiä.