Arvio
Aglianico-lajikkeesta valmistetun punaviinin jäntevä tuoksu on mausteisen marjainen ja kypsän hedelmäinen. Tuoksua seuraava keskitäyteläinen maku on suutuntumaltaan pehmeä ja lähes silkkinen. Viiniä leimaa tammikypsytyksen tuoma vaniljan ja kahvin aromaattisuus. Pehmeät parkkihapot antavat ryhtiä ja jäntevyyttä. Kokonaisuus jättää pitkän, nielua lämmittävän ja savuisen jälkivaikutelman.
Possuherkku valmistuu yön yli ja on odotuksen arvoinen
Tämänkertaisen viinin seuraan suosittelen valmistamaan maukkaan possuaterian.
Hanki maustamatonta possun niskaa. Mikäli niska on hyvin paksu, leikkaa se pituussuunnassa halki.
Hiero lihan pintaan suolaa 16 g kiloa kohden. Laita niska vuokaan kuullotettujen porkkana-, palsternakka-, selleri- ja sipulipalojen kanssa. Lisää kokonaisia mustapippureita ja muutama laakerinlehti. Lisää vuokaan vettä niin että liha peittyy.
Kypsennä 100-110 asteisessa uunissa yön yli tai noin 12 tuntia. Nosta niska varovasti liemestä kelmun päälle. Kierrä tiiviiksi pötköksi kelmun sisään. Voit käyttää useampaa kerrosta kelmua. Nosta jäähtymään jääkaappiin. Halutessasi voit laittaa pötkön päälle painonkin.
Kun liha on jäähtynyt, leikkaa siitä reiluja (esim. 3-4 cm paksuisia) viipaleita. Painele lihan toinen puoli korppujauhon, parmesanraasteen ja hienonnetun persiljan sekoitukseen. Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja paista paneroidun lihan pintaan kaunis pintaväri. Nosta liha uunipellille paistettu pinta ylöspäin ja lämmitä loppuun uunissa.
Valmista lisukkeeksi mehevää perunamuusia ja kastikkeeksi sinappikermaa, joka valmistuu helposti vatkaamalla 1,5 dl kuohukermaa, 0,5 dl sokeria ja 0,5 dl sinappijauhetta löysäksi vaahdoksi.
Nostele mehevä perunamuusi lautaselle, asettele niskaviipale päälle ja viimeistele annos muotoilemalla ruokalusikalla pikkuruinen nokare sinappikermaa lihalle.
Korkkaa herkullinen aglianico ja nauti.