Arvio
Viikon viinivinkki Vignamaggio Chianti Classico on valmistettu Toscanassa, Chianti Classicon alkuperäisalueella. Tuoksuteltaessa hieman kehittynyttä viiniä voi siitä erottaa nahkaa, yrttejä ja hyvin kypsiä marjoja. Rodukasta tuoksua seuraava maku on kuitenkin nuorekkaan marjainen ja terhakkaan hapokas. Tuoksun lupaaman aromimaailman lisäksi makua sävyttää hento savuisuus ja vihreiden yrttien aromikkuus. Luonteeltaan varsin rustiikkinen ja maanläheinen kokonaisuus jättää melko pitkään maistuvan, hieman suuta supistavan ja hapankirsikkaan vivahtavan, aromikkaan jälkivaikutelman joka selkeästi kaipaa ruokaa seurakseen.
Viinin seuraksi
Terhakkaan ja hieman suuta supistavan, ryhdikkään marjaisen punaviinin seuraan sopii metsähenkinen sienipasta. Voit käyttää halutessasi esimerkiksi kantarelleja tai suppilovahveroita. Freesaa hienonnettua salottisipulia ja hieman pilkottuja sieniä pienessä nokareessa voita. Mikäli haluat, voit hienontaa joukkoon myös valkosipulia. Lisää joukkoon ”al dente” –kypsennetty, valutettu tagliatelle-pasta. Lorauta hieman kermaa, kuumenna ja kiehuta kasaan, kunnes kerma paksuuntuu. Viimeistele pasta hienontamalla joukkoon runsaasti persiljaa ja maun mukaan mustapippuria. Tarkista suola ja tarjoa reilun parmesan-raasteen ja napakan Vignamaggion kera!