Arvio
Tämän viikon vinkiksi valitussa italialaisessa punaviinissä on melko monivivahteinen, mutta aromeiltaan hillitty tuoksu. Siinä on kuivattuja hedelmiä ja orastavaa nahkaisuutta. Varsin täyteläinen maku on sekin monivivahteinen ja tyylikäs. Siinä on tuoksun aromien lisäksi hapankirsikkaa ja eläimellisiäkin aromeja. Pehmeät tanniinit ja herkullinen hapokkuus antavat moniulotteiselle maulle selkärankaa. Rustiikkinen kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, tuntuvan kirsikkaisen jälkivaikutelman.
Viinin nahkaiset ja hieman eläimelliset aromit täydentävät maksan ja yrttisiä juureksia sisältävän ruoan aromimaailman
Tämä Ripasso on oiva yleisviini syksyisten riistaruokien seuraan, mutta tällä kertaa se saa seuralaisen aromikkaasta linnunmaksasta.
Hanki esimerkiksi broilerin maksaa. Poista maksasta ylimääräinen rasva ja jänteet. Huuhtele maksat tämän jälkeen pikaisesti kylmän veden alla ja kuivaa hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Hienonna monitoimikoneessa hapankorppua jauhoksi ja levitä hapankorppu laakeaan astiaan.
Painele jokaisen maksan päälle tuore salvian lehti. Kääntele maksat salvian kanssa varovasti vehnäjauhoissa, sitten rikkivatkatussa kananmunassa ja lopuksi jauhamassasi hapankorppujauhossa.
Valmista lisäke makukermassa haudutetuista juureksista. Kuutioi mustajuurta, perunaa, porkkanaa, selleriä ja palsternakkaa. Kuumenna kattilassa kermaa ja raasta joukkoon omenaa. Lisää kattilaan suolaa, pippuria, tuoretta rosmariinia ja timjamia. Nostele joukkoon juurekset ja kiehuta hiljaa hymyillen, kunnes juurekset ovat medium-kypsiä.
Kuumenna pannulla voita ja paista leivitetyt maksaviipaleet rapeiksi. Maksa saa jäädä hieman punertavaksi sisältä. Purista paistetuille viipaleille lopuksi sitruunamehua.
Kauho mehevän kermaisia juureksia lautaselle ja nosta maksa päälle.
Nauti rustiikkisen Verrocchio Ripasson kera!