viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Mehevä makupommi Montepulcianosta

3 / 2014 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Toscana

Arvio

Viikon italialaisessa suositusviinissäni on tummasävytteisen marjainen, lähes imelän makea tuoksu. Siinä on savuisia ja paahteisia piirteitä. Keskitäyteläinen maku on sekin paahteinen ja tummasävytteinen. Siitä voi erottaa muun muassa kuivattujen hedelmien aromeja, kuten taatelia ja luumuja. Suutuntuma on pehmeä ja tasainen. Viini jättääkin nielua vahvasti lämmittävän mausteisen jälkivaikutelman.

Pestoinen pasta nauttii naudanpaistirullien läheisyydestä

Maanläheisen viinin seurassa pakkaspäivänä maistuu rehellisen selkeämakuinen liharuoka täyteläisen pastan kera.

Hanki naudanpaistia ja leikkaa siitä reiluja viipaleita. Aseta viipaleet kelmun sisään ja nuiji lihat ohuiksi leikkeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valmista tämän jälkeen täyte. Hienonna valko- ja salottisipulia. Freesaa niitä hetkinen tilkassa öljyä. Lisää joukkoon puolitettuja kirsikkatomaatteja, suikaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja ja viipaloituja oliiveja. Hauduttele hetkinen, kunnes kirsikkatomaattien rakenne pehmenee. Lisää suola. Kun tämä täyte on jäähtynyt, raasta joukkoon reilusti parmesaania ja lisää myös suikaloitua basilikaa.

Lusikoi mehevää täytettä paistileikkeille ja kääri rullalle. Sulje käärö esimerkiksi cocktailtikulla. Ota lihaan kaunis pintaväri kuumalla pannulla tilkassa voita. Nostele kääröt uunivuokaan ja kypsennä hetkinen noin 175 asteisessa uunissa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua ja muista poistaa cocktailtikku.

Valmista pestoinen pastalisäke. Kypsennä suolalla maustetussa vedessä esimerkiksi pennepastaa. Kun pasta on lähes kypsää, kaada vesi pois ja lorauta pastan joukkoon kostukkeeksi hieman kermaa sekä muutama lusikallinen pestoa. Kuumenna ja tarkista maku. Jos pidät paljon parmesanista, voit raastaa sitä myös pastan joukkoon.

Nostele höyryävää pastaa lautaselle ja asettele lihakäärö viereen. Korkkaa Tre Rose ja nauti!

Edellisen viikon viinivinkki

Lindemansin tuttu ja turvallinen Bin 65

Lindemans Bin 65 Chardonnay 2012

Valkoviini Australia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä