Arvio
Tämän viikon viinivinkiksi olen valinnut hyvin tummasävytteisen, mausteisen punaviinin Argentiinasta. Viinin melko rehevässä tuoksussa on makeaa mausteisuutta ja hyvin kypsää marjaisuutta. Siinä on lisäksi paahteisia piirteitä, kuten kahvia ja tummaa suklaata. Tuoksua seuraava keskitäyteläinen maku on suutuntumaltaan poikkeuksellisen pehmeä ja helposti lähestyttävä. Aromeiltaan viini seuraa tuoksua. Siinä on myös mustapippuria muistuttavia piirteitä. Viini on varsin harmoninen ja tyylikäs kokonaisuus, joka jättää pitkän ja monivivahteisen tasaisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Tummasävytteinen, paahteisen marjainen punaviini maistuu esimerkiksi mehevän, hieman punertavaksi jätetyn ankan rintafileen kanssa. Tee fileen nahkapuolelle terävällä veitsellä viillot. Älä kuitenkaan leikkaa lihaan saakka. Mausta suolalla ja pippurilla molemmilta puolilta. Laita file kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin ja aloita paistaminen. Pannun lämmetessä osa rasvasta sulaa pois. Anna lihan paistua pannulla kunnes nahkapuoli se on saanut rapean ja kauniin pinnan. Käännä liha ja paista pinta kiinni. Nosta uunivuokaan ja kypsennä loppuun uunissa. Anna fileen vetäytyä rauhassa ennen tarjoilua. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa lisäkkeenä vaikkapa linssejä. Liota linssit ja keitä ne jättäen ne varsin napakoiksi. Hienonna salottisipulia, aavistus chiliä ja reilusti persiljaa. Freesaa kattilassa sipuli ja chili. Lorauta joukkoon hieman esimerkiksi vadelmaviinietikkaa. Lisää linssit ja hauduta hetkinen. Mausta suolalla, pippurilla ja lisää lopuksi hienonnettu persilja. Valmista kastikkeeksi vaikkapa punaviinikastiketta, jonka keittovaiheessa voit lisätä siihen reilusti pakastevadelmia. Siivilöi vadelmat pois ja viimeistele kastike nokareella voita. Maistuvia hetkiä ankan ja Trapichen Reservan kera.