Arvio
Tämän viikon viinivinkki on suunmyötäisen mukava valkoviini. Laatutuottaja Torresin espanjalaista San Valentin -viiniä tuoksuttaessa voi siitä aistia puhdaspiirteisiä, mutta varsin hillittyjä aromeja. Tuoksu tuo mieleen kypsän keltaisen omenan ja ylikypsän päärynän. Tuoksua seuraa puolikuiva maku, joka allekirjoittaa tuoksun antaman vaikutelman aromeista. Makua hallitsee kypsä omenaisuus ja sitä ryhdittää makeahko sitrusmainen vivahde. Tasainen, makean hedelmäinen kokonaisuus kantaa suunmyötäiseen, kesäiseen jälkivaikutelmaan.
Viinin seuraksi
Makeahkon luonteensa vuoksi San Valentin on oivallinen seurustelujuoma. Tarjoa viini hyvin jäähdytettynä, jolloin sen raikkaus korostuu. Toki se on myös hyväkäytöksinen seuralainen monen ruoan vierelle. Kokeile viiniä esimerkiksi täyteläisen fenkolikeiton kanssa. Paloittele muutama fenkoli, sekä hienonna salotti- ja valkosipulia. Kuullota fenkoli ja sipulit padassa. Lisää pataan valkoviiniä, kanalientä ja mustapippuria. Keitä n. 45 minuuttia. Soseuta ja paseeraa siivilän läpi. Kuumenna kiehuvaksi ja lorauta tilkka pernod’ta. Lisää joukkoon kermaa ja keitä hetkinen kunnes paksuuntuu. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Viimeistele keitto ripottelemalla pinnalle kuutioituja ja voissa paistettuja fenkolikuutioita.