viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Chileläistä luomuviiniä mausteisen padan seuraksi

3 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Chile

Korianteri viimeistelee mausteisen broileri-linssihöystön

Suosittelen valmistamaan tämän viinin seuraan pakkaskeleillä lämmittävää, mukavan mausteista broileri-linssihöystöä.

Aloita hienontamalla reilusti sipulia ja valkosipulia. Kuori ja kuutioi pieneksi myös tuoretta inkivääriä ja suikaloi aurinkokuivattua tomaattia sekä pikkuriikkisen chiliä.

Kuumenna padassa tilkka öljyä ja kuullota siinä sipulit, inkivääri ja chili. Lorauta mukaan hieman valkoviiniä. Lisää linssit, halkaistuja kirsikkatomaatteja ja suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit. Lisää joukkoon kanalientä, rouhaise mustapippuria ja hauduta kunnes linssit ovat lähes kypsiä. Lisämausteena voit käyttää punaista currytahnaa oman maun mukaan.

Suikaloi broilerin rintafileet, mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannulla öljyä ja lisää halutessasi nokare voita. Freesaa broilerisuikaleisiin nopeasti kaunis pintaväri.

Lisää freesatut broilerisuikaleet ja reilusti korianteria linssien joukkoon ja hauduta hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Nauti runsashedelmäisen viognierin ja tuoreen patongin kera.

 

Edellisen viikon viinivinkki

Ripasso kruunaa aromikkaan maksan

Verrocchio Valpolicella Superiore Ripasso 2013

Punaviini Veneto
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä