Viikon viinivinkki

Torresin jälkiruokaviini äitienpäivään

19 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Raikas passionhedelmä viimeistelee helposti valmistuvan äitienleivonnaisen

Ainekset

10–12 pientä leivosta
25 min + 6 h hyytymiseen
*
200 g valmista murotaikinaa (pakaste)
*
Sitruuna-namelaka:
1 liivatelehti
vettä
1/2 dl maitoa
1 rkl lemoncurd-sitruunatahnaa
100 g valkosuklaata
1 dl kuohukermaa
1 sitruuna (kuori raastettuna)
*
Koristeluun:
passion-hedelmiä
valkosuklaata paahdettuna

Valmistusohje

1. Kauli murotaikina ohueksi levyksi ja leikkaa muotin avulla 12 pientä ympyrää tai soikiota. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 10–15 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja pohjat ovat saavat kauniin värin pintaansa. Jäähdytä pohjat.
2. Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. 3. Lämmitä maitoa ja sitruunatahnaa pienessä kattilassa, sekoita tasaiseksi. Purista pehmenneestä liivatelehdestä vesi pois ja sulata se kuumaan maito-sitruunaseokseen. Nosta kattila liedeltä.
3. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa notkeaksi. Lisää sula valkosuklaa maitoseokseen koko ajan vispilällä voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi kerma ohuena nauhana samalla sekoittaen. Viimeistele seos raastetulla sitruunankuorella.
4. Peitä astia kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, mieluusti pidemmäksikin ajaksi.
5. Kokoa leivokset. Sekoita sähkövatkaimella namelakan rakenne tasaiseksi kulhossa ja lusikoi se pursotinpussiin. Pursota kekoja murotaikinapohjien päälle. Koristele passionhedelmän siemenillä sekä uunissa paahdetun valkosuklaan muruilla.

Vinkki:
Paahda valkosuklaa helposti uunissa. Laita valkosuklaapaloja leivinpaperille uunipellille ja paahda 175-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Käytä kinuskisen makuinen paahdettu valkosuklaa jälkiruokien koristelussa.

Katso lisää Viinivinkkejä >>

Aiemmat viinivinkit

Majoneesimunat ja kukkaisen hunajaiset kuplat

Majoneesimunat ovat helppoa pikkusyötävää itsenäisyyspäivän juhliin. Kaada lasiin kukkaisen hunajaista kuohuviiniä. Pikkelöidyillä sinapinsiemenillä viimeistellyt majoneesimunat pyöristävät entisestään pehmeän kuohuviinin suutuntumaa. Viinin sitruksiset ja mineraaliset vivahteet viimeistelevät juhlallisen yhdistelmän. Katso viikon

Hirvipyörykät ja mehevän mehukas shiraz

Australialaisen shiraz’n maukas, kypsä hedelmäisyys muuttuu lähes makeaksi hirvipullien intensiivisen aromikkuuden ja tiivishenkisen kastikkeen ansiosta. Viinin makeat vivahteet, nahkaiset ja jopa pippuriset sävyt antavat mukavan lisän annoksen riistaiseen makumaailmaan. Katso

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Herkullisen runsas talven Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.