viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Vuoden punaviiniä lampaanfileelle

47 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Veneto

Mehevä lampaanfilee viimeistellään yrttikuorrutuksella

Ainekset

600 g lampaan ulkofileetä

Marinadi

1 dl öljyä
1-2 hienonnettua salottisipulia
3 kevyesti musrskattua valkosipulinkynttä
rosmariinia
timjamia
musta- ja valkopippuria myllystä

Yrttikuorrutus

1 dl basilikanlehtiä
1 dl persiljaa
1 dl ruohosipulia
0,5 tl karkeaa suolaa
2-3 dl maustamatonta majoneesia
2 valkosipulinkynttä
1 dl raastettua valkoista leipää
musta- ja valkopippuria myllystä

Perunapaistos

250 g uuniperunaa
100 g voita
valkopippuria
suolaa

Valmistusohje

Valmista marinadi sekoittamalla reseptin aineet keskenään. Poista lampaanfileestä näkyvä rasva ja kalvot. Marinoi fileitä 1-2 vrk marinadissa.

Yrttikuorrutus

Hienonna yrtit ja suola monitoimikoneessa. Lisää majoneesi, vaalea leipä ja sekoita tasaiseksi. Mausta valkosipulilla ja pippurilla. Tarkista suola.

Ruskista marinoidut lampaanfileet kevyesti pannulla. Mausta ne pippurilla ja suolalla. Sivele yrttikuorrutus fileiden päälle ja paista 200 C uunissa noin 5 minuuttia. Mehevimmillään fileet ovat, kun liha on sisältä hieman punertavaa ja pinnalta kauniin ruskeaa. Tarjoile perunapaistoksen ja tuoreiden vihennesten kanssa.

Perunapaistos

Kypsennä perunoita 200 C uunissa noin tunti. Kuori perunat ja survo voin ja mausteiden kanssa. Sekoita massa tasaiseksi ja jaa se voideltuihin annosvuokiin. Paista 200 C asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kumoa paistokset lautaselle rapea pinta ylöspäin.

Edellisen viikon viinivinkki

Vuoden valkoviiniä filotaikinapossulle

Redoma Branco 2016

Valkoviini Portugali
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä